Wiertarka już podłączona....
Wierci i działa, choć chwilowo czekam na nowy uchwyt wiertarski, bo ten który dostałem w zestawie lekko się rozleciał...
Wydaje mi się, że wiertarka nie ma zbyt dużego bicia na wrzecionie, ale niestety dostaje sporo wibracji i tak jakby stuka (czuć to przez wajchę opuszczania wrzeciona)... Problemem wydaje mi się być koło pasowe wrzeciona- chodzi nierówno, patrząc na na jedną krawędź to przy obrocie jest jakiś 1cm odchylenia....
Rozmontowałem prawie wszystkie elementy wrzeciona, pooglądałem i złożyłem z powrotem. Koło pasowe da się ustawić tak, żeby nie biło, ale wtedy otwory nie pasują do otworów w zabieraku. Zastanawiam się czego to wina- czy zabierak może być nierówny, czy to koło pasowe?
Będę musiał wymyślić jakiś sposób na poprawienie tej usterki. Mam dwa stare/nowe zabieraki do tej wiertarki, ale zabierak siedzi w takiej tulei z łożyskami, którą nie do końca wiem jak rozebrać (zabierak ma gwint na końcu), a nie chciałem pogorszyć sprawy.
Najpierw chciałbym spróbować jakoś "ustatkować" to koło pasowe i zobaczyć jak to chodzi, jeśli to nie pomoże to może wymiana zabieraka?
Będę wdzięczny za wszelkie rady i sugestie w tym temacie...