koszt roboczo-godziny (obróbka skrawaniem)
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 3
Najgorsze jest to że biorą z jednej hurtowni materiał, a ceny różne... 1 firma jest mała, i tylko to 8mm palą, druga jest duża i do 15mm palą. Ceny jak widać drugiej firmy samego materiału są zawyżone jak dla mnie.
Powiedzcie ile czasu można wypalać prostokąty o wymiarach np 40cm/100cm/1cm 6szt? (stal zwykła, gorącowalcowana)
Powiedzcie ile czasu można wypalać prostokąty o wymiarach np 40cm/100cm/1cm 6szt? (stal zwykła, gorącowalcowana)
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
Dokładnie , jeden będzie robił na starym trupie po dziadku i mu się opłaci za 30plnARGUS pisze:Poza tym nie ma czegoś takiego jak ceny zawyżone
wyceniam usługę na taki koszt i albo się godzisz (możliwe negocjacje ceny )
albo szukaj innego wykonawcy
a drugi ma nowe maszyny , wynajem , pracowników i mu się dopiero opłaci za 60pln...
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Roboczo-godzina
Koszt roboczogodziny zależy właśnie od wyżej wymienionych przez przedmówców.
Dosłownie 500m od mojego zakładu znajduje się zakład zajmujący się głównie ślusarstwem.Mają maszyny manualne jak i nowe CNC,plazmy i lasery.
Koszt obróbki na manualnej maszynie u nich wynosi 70zł/netto,laser w zależności co mają na tapecie dochodzi do 500zł/godzina - to dla odstraszenia klienta, bo nie mają czasu.
U mnie stawka zaczyna się od 40zł/netto w zależności od elementu i materiału.
Więc stawka zależy od tego co się dzieje w okolicy i czy masz zamówienia.Zimą robiłem za 20zł/h,żeby przetrzymać do wiosny.Teraz stawki idą do góry - WIOSNA!!!
Dosłownie 500m od mojego zakładu znajduje się zakład zajmujący się głównie ślusarstwem.Mają maszyny manualne jak i nowe CNC,plazmy i lasery.
Koszt obróbki na manualnej maszynie u nich wynosi 70zł/netto,laser w zależności co mają na tapecie dochodzi do 500zł/godzina - to dla odstraszenia klienta, bo nie mają czasu.
U mnie stawka zaczyna się od 40zł/netto w zależności od elementu i materiału.
Więc stawka zależy od tego co się dzieje w okolicy i czy masz zamówienia.Zimą robiłem za 20zł/h,żeby przetrzymać do wiosny.Teraz stawki idą do góry - WIOSNA!!!