sposoby na bezpieczeczną pracę w warsztacie

Planujesz zakup sprzętu do warsztatu, masz problem z maszyną tu możesz o tym porozmawiać - nie tylko maszyny CNC

raben
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1

Post napisał: raben » 24 gru 2012, 16:27

Przez kilka ładnych lat pracowałem na nockach. Najwięcej potknięć mi się zdarzało kolo 4, 5 nad ranem. Jak coś przestawiasz w programie łatwo zgubić zero itd. A okulary zawsze nosze na głowie, na oczy zsuwam jak jest potrzeba.

Swoja droga fajny ten pierwszy filmik. To ktoś z forum ?

Tagi:

Adrian M.

Post napisał: Adrian M. » 24 gru 2012, 22:38

Pierwszy filmik jest człowieka, który produkuje w domowym zaciszu noże. Nie wiem czy jest na tym forum, na pewno znajdziesz go na forum motocyklistów śląskich.

Awatar użytkownika

tomek_skocz

Post napisał: tomek_skocz » 25 gru 2012, 13:03

Jest też modem na knives.pl :wink:

miron91

Post napisał: miron91 » 10 sty 2013, 20:05

Z mojego doświadczenia wynika np na pracy z tokarką to raz tak palca na wiórze rozciąłem że zemdlałem,później wpadło mi kilka wiórów fioletowo czerwonych za koszulę w prost w przyrodzenie jak i zostały wpalone w szyję,później szlifowałem szlifierka bez okularów i opił wbity,później spadła mi gorąca stal z elektrody na ścięgno w nodze i jeszcze wypadłą mi ruła z tokarki w prosta na sanie a następnie szczęki ją tak zgniotły że prawie ją wybiło wprost na mnie ale udało mi się wyłączyć maszynę.Mogę tylko powiedzieć że to są przyczyny tylko i wyłącznie poganiania mnie,no teraz patrzę przede wszystkim na swoje bezpieczeństwo nawet chociaż miał być zwolniony z pracy.Zdrowie ma się tylko jedne.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „WARSZTAT”