No, to bardzo niepokojące wyznanie.MACIUS20 pisze:. I kocham to miejsce bardziej od domu![]()
WARSZTAT
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
a jaką wysokość mam mieć taki "normatywny" warsztat?
SpotkanieCNC: STOM-TOOL Marzec 2014
http://www.cnc.info.pl/topics79/spotkan ... t55028.htm
http://www.cnc.info.pl/topics79/spotkan ... t55028.htm
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Czego byś nie postawił, to i tak trzeba uzyskac pozwolenie, żeby było legalnie. Najmniej wiec ryzykujesz z blaszakiem, jeśli nie chcesz występowac o pozwolenie. Jest sporo ofert garaży używanych i nowych. Mi kiedyś taki nowy postawili w kilkadziesiąt minut, tylko posadzkę musiałem przygotować. Zapłaciłem 1,8tys za 6x4 z płaskim dachem. Są nawet blaszaki ocieplane i z bramą uchylną. Ale wykonane są jak najtaniej. W moim usiadł dach pod pierwszym większym śniegiem.
Spotkałem się też z warsztatem w starym kontenerze izotermicznym z dostawczego samochodu.
A jak już budowac legalnie, to drożej, ale i porządnie. Np z gazobetonu - w miarę ciepło, nie najdrożej, szybko i łatwo samemu postawić. I nie budowac za nisko, bo będzie nora, i nie za wysoko, bo trudniej ogrzać. Wysokość wg warunków technicznych. Zresztą najlepiej kupić jakiś gotowy projekt. Ewentualnie rozbudowa tego co masz, jeśli się nada.
Zazdroszczę Ci działki. Ja się teraz gnieżdżę w piwnicach - czysto i ciepło, ale ciasno.
Spotkałem się też z warsztatem w starym kontenerze izotermicznym z dostawczego samochodu.
A jak już budowac legalnie, to drożej, ale i porządnie. Np z gazobetonu - w miarę ciepło, nie najdrożej, szybko i łatwo samemu postawić. I nie budowac za nisko, bo będzie nora, i nie za wysoko, bo trudniej ogrzać. Wysokość wg warunków technicznych. Zresztą najlepiej kupić jakiś gotowy projekt. Ewentualnie rozbudowa tego co masz, jeśli się nada.
Zazdroszczę Ci działki. Ja się teraz gnieżdżę w piwnicach - czysto i ciepło, ale ciasno.
pozdrawiam
Maciek
miłośnik maszyn parowych i silników GAD
Maciek
miłośnik maszyn parowych i silników GAD