To już chyba wszystko jasnemariuszbroda pisze:Tym wiertłem za 50 zł w stali nie zrobisz nic,jak kupisz RUKO za 300 zł to w stali na 10 grubej zrobisz około 15 otworów i prawie spalone.
Te wiertła bardzo się grzeją w stali.
Nadają się jedynie do blachy max.2
Mówimy o pracy,a nie o męce.
Wiertło Stożkowe Stopniowe
-
cnccad
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
to jest racja. Cienkie blaszki , nie ma problemu. Rozwiercają otwór i wszystko gra. Natomiast już twarda stal , o grubości powyżej danego skoku to już nie praca.mariuszbroda pisze:Tym wiertłem za 50 zł w stali nie zrobisz nic,jak kupisz RUKO za 300 zł to w stali na 10 grubej zrobisz około 15 otworów i prawie spalone.
Te wiertła bardzo się grzeją w stali.
Nadają się jedynie do blachy max.2
Mówimy o pracy,a nie o męce.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
BYDGOST

- Posty w temacie: 3
Zaobserwowałem takie coś; wiertło bezstopniowe gdy już się wetnie w materiał to bierze cały czas równo natomiast to stopniowane przy każdym stopniu zachowuje się tak jakby rozpoczynało wiercenie od nowa i łatwiej tępi się na narożniku stopnia a naostrzyć trudno. Wiertło bezstopniowe o wiele łatwiej naostrzyć jeśli zajdzie taka potrzeba. Ciekawe czy ktoś ostrzył już takie wiertła bo ja nie doszedłem jeszcze do takiego etapu. Za rzadko używam.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
cnccad

- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
http://stosowaniemaszyn.pl/
w tej firmie maja odpowiednie maszyny do ostrzenia. Jutro zapytam czy coś będą w stanie pomóż w ostrzeniu.
w tej firmie maja odpowiednie maszyny do ostrzenia. Jutro zapytam czy coś będą w stanie pomóż w ostrzeniu.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)