Luzy w kątówce
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
ojciec robił w budownictwie kątówki kupował zawsze na giełdzie zawsze w średniej cenie i tylko raz kupił firmową (która nie wytrzymała wcale dłużej niż te o których pisze a był znacznie droższa) a no i oczywiście nigdy podróbki typu MIKITA HHILII itd (chociaż ostatnio jadą na przypał i nawet nazwy nie zmieniają a co śmieszniejsze obok siebie leży kątówka BOSCH i HILTI i obie wyglądają identycznie tylko kolor obudowy inny i naklejka - laik na pewno się nabierze ) niemarkowe kątówki pracowały w takim syfie że jak przyszło coś naprawić to strach było w domu to rozkręcić bo wysypywało się tyle syfu że najpierw trzeba odkurzacz było zaprzęgnąć a potem brać się dopiero za naprawę.. ale mimo tego że nikt ich nie szanował służyły długo do teraz mam szlifierkę za 10 zł ( musiałem kopić dwie i złożyć z nich jedną) kupią na na giełdzie jak to się mówi na wagę (u mnie pracuje ponad 5 lat a wcześnie walczyła u ojca )
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos
Tagi:
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Gdzie się grzeje ?
Jak na główce to długo nie popracuje. Za ciasno jest spasowane łożysko ślizgowe i ma szansę szybko się przytrzeć. Bicia zapewne pochodziły od wyrobionej tulei łożyska ślizgowego.
Być może klepnęli tuleje i tyle naprawy było
Dobre klepnięcie wielkim błędem nie jest, ale to trzeba na prasie zrobić a potem rozwiertakiem doprowadzić do normy. W praktyce lepiej sobie nową tuleję zrobić z jakiegoś spieku brązu.

Jak na główce to długo nie popracuje. Za ciasno jest spasowane łożysko ślizgowe i ma szansę szybko się przytrzeć. Bicia zapewne pochodziły od wyrobionej tulei łożyska ślizgowego.
Być może klepnęli tuleje i tyle naprawy było

Dobre klepnięcie wielkim błędem nie jest, ale to trzeba na prasie zrobić a potem rozwiertakiem doprowadzić do normy. W praktyce lepiej sobie nową tuleję zrobić z jakiegoś spieku brązu.
Pozdrawiam Mariusz