Regeneracja PM200
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 5
Regeneracja PM200
Witam Kolegów .
Potrzebna pomoc w regeneracji tłoczków i gniazd w pile PM 200 .
Jak widać na zdjęciu tłoczki przegięte a jedno z gniazd w obudowie jest popękane .
Czy jest jakaś możliwość naprawy tego i z jakiego materiału , gniazda są wytarte więc olej będzie wyciekał .Proszę o pomoc jeśli to możliwe.
Niestety nie mogę dodać zdjęć.
Potrzebna pomoc w regeneracji tłoczków i gniazd w pile PM 200 .
Jak widać na zdjęciu tłoczki przegięte a jedno z gniazd w obudowie jest popękane .
Czy jest jakaś możliwość naprawy tego i z jakiego materiału , gniazda są wytarte więc olej będzie wyciekał .Proszę o pomoc jeśli to możliwe.
Niestety nie mogę dodać zdjęć.
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2016, 20:31 przez ija74, łącznie zmieniany 4 razy.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 5
Smutno nikt nie chce nic powiedzieć
Jak na razie pospawałem gniazda później prawdopodobnie rozwierce i wstawię tulejki jako cylindry tylko pytanie jaki materiał był by najlepszy na te cylindry i tłoczki, średnica tłoczków to 25 mm zrobione z jakiejś stali skok jakieś 30 mm . tłoczki też są do odbudowy .
Ma ktoś pomysł na to?

Jak na razie pospawałem gniazda później prawdopodobnie rozwierce i wstawię tulejki jako cylindry tylko pytanie jaki materiał był by najlepszy na te cylindry i tłoczki, średnica tłoczków to 25 mm zrobione z jakiejś stali skok jakieś 30 mm . tłoczki też są do odbudowy .
Ma ktoś pomysł na to?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Jeśli chcesz żeby trochę pochodziło to trzeba by dać tu np. brąz, stal (hartowną i gładko szlifowaną) lub żeliwo.
Jeśli dasz tulejki z brązu, to może być tłoczek stalowy, lub żeliwny, brąz-brąz nie ma sensu.
Inne kombinacje tych materiałów dopuszczalne.
Nie lepiej przerzucić się na piłę taśmową ? Wydajność cięcia w stosunku do tego to przepasć
Jeśli dasz tulejki z brązu, to może być tłoczek stalowy, lub żeliwny, brąz-brąz nie ma sensu.
Inne kombinacje tych materiałów dopuszczalne.
Nie lepiej przerzucić się na piłę taśmową ? Wydajność cięcia w stosunku do tego to przepasć

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Niestety nie miałem z tym kontaktu. Jednak z pewną dozą nieśmiałości odezwę się.ija74 pisze:Smutno nikt nie chce nic powiedzieć..... średnica tłoczków to 25 mm zrobione z jakiejś stali skok jakieś 30 mm . tłoczki też są do odbudowy .
Ma ktoś pomysł na to?
Może na tłoczki da się zastosować trzpień amortyzatora samochodowego są one chromowane i nie będzie tak trudno uszczelnić. Również łatwo zdobyć, z odzysku ostatnio trafiłem właśnie na taki 25 mm