Śruby mimośrodowe - gdzie kupić?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
nie możesz sie "odkleić" od pełnego sterowania ręcznegoezbig pisze:chcę mieć możliwość sterowania maszyną bez komputera w sposób intuicyjny. To ma głębszy sens, ale nie chciałbym go w tym momencie rozwijać.

Tak sam się trochę usprawiedliwiam i sobie wmawiam, że już mi się nie przyda, bo mam zakusy żeby przerobić manualną tokarkę na nawijarkę drutu

-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 8
Tomciowoj, mniej więcej o coś takiego chodzi, tylko może nie od razu tak rozbudowane, bo wtedy prościej byłoby linuxCNC dostosować. To by było takie sprzętowe NGCGUI z możliwością zapamiętywania operacji.
Kamar, jak bym się uparł to i głosowo też bym mógł sterować. Takie rzeczy w przemyśle też stosują
:
[youtube][/youtube]
Prościej byłoby mi to na komputerze zrealizować, a ja chcę się go pozbyć. Tylko "Zośka" sterowana głosem to już chyba zbyt daleko posunięty tuning
Kamar, jak bym się uparł to i głosowo też bym mógł sterować. Takie rzeczy w przemyśle też stosują

[youtube][/youtube]
Prościej byłoby mi to na komputerze zrealizować, a ja chcę się go pozbyć. Tylko "Zośka" sterowana głosem to już chyba zbyt daleko posunięty tuning