Wiertarka stołowa
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Wiertarka stołowa
Witam!
Otóż ostatnimi czasu nabawiłem się małego problemu - wierciłem w sklejonej blasze z płytą i jakoś się stało - że wyrwało mi wrzeciono z wiertarki (tzn. ściągnęło z wału) ;/ Pewnie wynikało to z tego, że słabo je dobiłem przy zakładaniu... Ale pojawił się problem - wiertarka zaczęła bić tzn. wiertło robi końcówką kółeczko zamiast iść prosto ;/ Da się coś z tym zrobić?
Wiertarka to niestety chinka, ale przy obecnej sytuacji finansowej niestety nie bardzo mnie stać na coś nowego... a powoli zaczyna to być irytujące, bo nie jestem nic w stanie precyzyjnie nawiercić bez wstępnego nawiercania innym urządzeniem lub głębokim punktowaniem...
Otóż ostatnimi czasu nabawiłem się małego problemu - wierciłem w sklejonej blasze z płytą i jakoś się stało - że wyrwało mi wrzeciono z wiertarki (tzn. ściągnęło z wału) ;/ Pewnie wynikało to z tego, że słabo je dobiłem przy zakładaniu... Ale pojawił się problem - wiertarka zaczęła bić tzn. wiertło robi końcówką kółeczko zamiast iść prosto ;/ Da się coś z tym zrobić?
Wiertarka to niestety chinka, ale przy obecnej sytuacji finansowej niestety nie bardzo mnie stać na coś nowego... a powoli zaczyna to być irytujące, bo nie jestem nic w stanie precyzyjnie nawiercić bez wstępnego nawiercania innym urządzeniem lub głębokim punktowaniem...
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
-
- Posty w temacie: 1
http://simsony.net/showthread.php?t=24532
Czujnik zegarowy do statywu .
Zbliżasz do wrzeciona kręcisz kilka razy i widzisz jakie masz bicie.
Trzeba by wał wyciągnąć i jeśli ma nakiełki sprawdzić na tokarce czy nie jest krzywy.
Czujnik zegarowy do statywu .
Zbliżasz do wrzeciona kręcisz kilka razy i widzisz jakie masz bicie.
Trzeba by wał wyciągnąć i jeśli ma nakiełki sprawdzić na tokarce czy nie jest krzywy.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Dostęp do tokarki mam - choć nie umiem się nią obsługiwać - trzeba będzie porozmawiać z dziadkiem, do którego należy (sprawna jest, bo toczył na niej przeróżne wały itd.).
Co do czujnika zegarowego - niestety takiego nie posiadam - a domyślam się, że taniocha na jaką byłoby mnie stać nie zda egzaminu?
Co do czujnika zegarowego - niestety takiego nie posiadam - a domyślam się, że taniocha na jaką byłoby mnie stać nie zda egzaminu?
-
- Posty w temacie: 2
-
- Posty w temacie: 1
Ja miałem coś podobnego, ale w polskiej wiertarce ręcznej. Uchwytu mi nie wyrwało, bo w ręcznych jest przykręcany, ale uszkodziła się (jakby wytarła lub odgniotła) jedna szczęka. Efekt był taki, że wiertło robiło kółeczka, bo jego oś była przesunięta. Pomogła wymiana "futerka" na nowe. Podejrzewam, że u ciebie jest to samo, bo jednak to będzie najsłabszy element całości (pomijając, że to chinka i pewnie cała jest słaba)