Wiem, że wielu z was ma do czynienia z mdf, a z tego tworzywa są robione panele ścienne (długość 2600, grubość 8mm).
Chodzi mi o to, czy te 8 mm warto dać na ścianę, czy cokolwiek wygłuszy. Mój problem, starsze budownictwo, ściany nośne są w porządku, ale pomiędzy pokojami, jakaś cegła, chyba dziurawka, obrzucona byle jakim tynkiem. I chciałbym ścianę pomiędzy dwoma pokojami wygłuszyć. Za łóżkiem dałbym panel, czy cokolwiek pomogłoby to na telewizor w drugim pokoju?
Jeśli tak, to czy te panele kłaść na ruszt z listewek (nie bardzo chciałbym zmniejszać pokoju), czy nie będzie powietrze pomiędzy ścianą, a panelem zachowywać się jak w pudle rezonansowym, czy po prostu ścianę zagruntować, panel na klej montażowy, a dodatkowo, zamiast do listwy przybić do ściany. Gwóźdź wchodzi bez problemu.
Jeśli ktoś z panelami się bawił, powiedzcie, czy warto w to iść (taniutko, tylko czy coś da), czy zwykłą tapetę położyć, jak dotychczas?
Za uwagi od razu dziękuję.
Panel ścienny, coś wytłumi?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Panel ścienny, coś wytłumi?
Mam takie badziewie w biurze, wątpię żeby cokolwiek pomogły.
Jak już to dostaw ścianę na dwie cegły grubą
Albo zrób grzybową z muchomorami i poczęstuj
q
Jak już to dostaw ścianę na dwie cegły grubą

Albo zrób grzybową z muchomorami i poczęstuj

q
„Największym wrogiem wolności jest najedzony niewolnik.”
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: Panel ścienny, coś wytłumi?
Bój się Boga! Wnuczkę, która czasem nocuje u dziadka, a dziadek w czasie jej zasypiania chce sobie coś w drugim pokoju obejrzeć?