Marketing
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Re: Marketing
na szczęście nie, jakoś cięzko zaufać ...
kiedys przylazł do mnie tzw doradca finansowy, ale sie uśmialem, bo sie koleś jąkał jak diabli.
i tekst : czczczczczczczczyyyy wwwwwwwwwwwyyyobbbbbbrrrrrraaaaaażżżżżżżżaaaaaaaa pppppppppan ssssssssssssooobie tttttttttaką ssssssssssytuacje ....
hehehe, napisałem do owej firmy mailem ze nastepnym razem niech mi przyslą kogos kto sie nie jąka.
kiedys przylazł do mnie tzw doradca finansowy, ale sie uśmialem, bo sie koleś jąkał jak diabli.
i tekst : czczczczczczczczyyyy wwwwwwwwwwwyyyobbbbbbrrrrrraaaaaażżżżżżżżaaaaaaaa pppppppppan ssssssssssssooobie tttttttttaką ssssssssssytuacje ....
hehehe, napisałem do owej firmy mailem ze nastepnym razem niech mi przyslą kogos kto sie nie jąka.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Posty w temacie: 6
Ja można by rzec korzystam ze wspólnika który zajmuje się niemal wyłącznie załatwianiem klientów. Ogólnie bardzo sobie chwalę bo nie muszę się praktycznie martwić o zamówienia.
Z produktem trochę inaczej, bo to bardziej szukanie odbiorców. Ale układ powinien być ten sam, jakiś tam procent od obrotu. W sumie cały rynek tak działa, przedstawiciele handlowi, kredytowi itd.
Najgorzej znaleźć taki układ gdy ma się mały biznes, ten procent od sprzedaży może być zbyt mizerny na taką współpracę. Bo jednak żeby coś sprzedać to trzeba się nalatać.
Z produktem trochę inaczej, bo to bardziej szukanie odbiorców. Ale układ powinien być ten sam, jakiś tam procent od obrotu. W sumie cały rynek tak działa, przedstawiciele handlowi, kredytowi itd.
Najgorzej znaleźć taki układ gdy ma się mały biznes, ten procent od sprzedaży może być zbyt mizerny na taką współpracę. Bo jednak żeby coś sprzedać to trzeba się nalatać.
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
Co do kosztów marketingu to zależy to od prac jakie wykona. Pod pojęciem marketing może kryć się wiele, np. strona internetowa, reklama w Google, remarketing, wpisy na portalach, reklamy, content marketing itd. Jeżeli masz produkt i chcesz sprzedawać go sam to powinieneś mieć stronę lub coś jak sklep internetowy, ale nie każdy produkt się tak sprzeda. Marketingowcy raczej nie godzą się tylko na % od sprzedaży, a już prędzej na abonament od budżetu na reklamę np. 5-20% w Google oraz jakiś dodatkowy procent od wygenerowanej sprzedaży.wiercenie termicznenarzędzia cromwell Może chodzi Ci o handlowca a nie marketingowca? Raczej szukałbym sieci sprzedaży (dystrybutorów). Coś wiem w tych tematach, jak będziesz mieć precyzyjniejsze pytanie to pisz, podzielę się wiedzą i doświadczeniem.
.
.
-
Wpisy na portalach to naciąganie ludzi. Widać tego pełno tutaj na forum. Połowa nawet nie jest w temacie wątku, a jak już trafi to jest to durny tekst "kupiłem ostatnio w sklepie".
Strona internetowa jest fajna dla klientów żeby mieli NIP, e-mail, telefon, adres itd Ale marketingiem to bym tego nie nazwał, bez kupienia reklamy w google nikt tego nie zobaczy.
Ja od roku zastanawiam się nad zrobieniem jakiegoś portalu dla polskich producentów/usługodawców. Jak się chce coś znaleźć to trzeba się nieźle naszukać, szczególnie jak na allegro nie ma...
Strona internetowa jest fajna dla klientów żeby mieli NIP, e-mail, telefon, adres itd Ale marketingiem to bym tego nie nazwał, bez kupienia reklamy w google nikt tego nie zobaczy.
Ja od roku zastanawiam się nad zrobieniem jakiegoś portalu dla polskich producentów/usługodawców. Jak się chce coś znaleźć to trzeba się nieźle naszukać, szczególnie jak na allegro nie ma...
-
strikexp pisze:Ja od roku zastanawiam się nad zrobieniem jakiegoś portalu dla polskich producentów/usługodawców
to powinieneś wiedzieć że istnieją branżowe a nie pisać:
strikexp pisze:durny tekst
(ja z nie dokończonej strony dostałem 19 ofert wykonania "czegoś tam" i z 7 skorzystałem)
chyba spać nie możesz ?
bioxus - dobry jesteś marketingowiec (vide: dwie kryptoreklamy "wpasowane" w tekst posta #6 » 07 paź 2018 01:13)
pracujesz dla nich ? (i masz % od "wkliknięcia" ?)
Ale ja to się na niczym nie znam, czytać też nie bardzo - Art Tech Design
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
nie zauważyłeś w dziale giełda akcji-kooperacji - łowów wpisów na stronę z producentami/usługodawcami?strikexp pisze: portalu dla polskich producentów/usługodawców

zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ