To ma być obudowa drukarki 3d. Obudowa taka ma utrzymywać w środku temperaturę ale
nie musi być jakoś ekstremalnie szczelna (chociaż jakaś tam szczelność jest wymagana i stąd
szare uszczelki drzwiowo-okienne). Skrzynka ma około 400x400x400mm. Kształt obudowy
i konieczne gięcia pokrywy (dwa razy po 45) to wyłącznie moja fanaberia z której nie chce
rezygnować. Pokrywa będzie prawdopodobnie podnoszona siłownikami meblowymi (takimi
prawdopodobnie najsłabszymi) i nie może pęknąć od tych naprężeń. Dodatkowo wymagane
jest wykonanie kilku otworów na zawiasy, uchwyty i resztę. No i jeszcze taki napis (już
oglądałem jakieś takie żele do trawienia napisów na szkle).
Rozważałem już 3 opcje:
1) poliwęglan - rozmawiałem już z 1 firmą i wstępnie za 200 zł mógłbym to mieć (chociaż wtedy
projekt był troszkę inny i zakładał tylko 1 gięcie), nie wiem tylko czy proponowane 3mm
będzie ok
2) szkło - też rozmawiałem z kimś ale podobno zahartowanie szkła po wygięciu jest bardzo
problematyczne, nie wiem niestety czy to musi być hartowane czy nie, przedstawiciel tej firmy
odpowiadał zdawkowo i uznałem, że tracę czas
3) plexi - też z kimś rozmawiałem ale jak niego dotarło, że chodzi o 1 sztukę, to kontakt się
urwał
Ktoś ma jakiś pomysł jak i gdzie to zrobić? Jak już pisałem to wygląda jak wygląda bo tak
mi pasuje. Wolałbym przykładowo nie robić tej pokrywy z kilku łączonych kawałków.
Z góry dzięki za podpowiedzi.