Witam,
nie orientuje się ktoś gdzie można zakupić śruby M2.6?
Jak na razie znalazłem je tylko w jednym sklepie modelarskim
ale cena zabójcza... (potrzebuję takich śrub 50 sztuk.)
Gdzie szukać śrub M2.6?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
W takich sytuacjach pomocna okazać się może metoda na żebraka
Ja kiedyś szukałem nitów tapicerskich i kiedy bezskutecznie objeździłem wszystkie sklepy z żelazem - od Castoramy po sklep z częściami rolniczymi - olśniło mnie i poszedłem... do szewca. Tam, jak gość usłyszał, że chcę sześć sztuk i jeszcze za to płacić to mało nie padł ze śmiechu. Dał mi całą garść takich, jakie chciałem. Ponieważ nie chciał pieniędzy, w sklepie naprzeciwko kupiłem mu dwa browary.
A malutkie śrubki o nietypowej średnicy pozyskałem w serwisie komputerów.
Jeżeli masz zatem możliwość, obejdź punkty typu serwis rtv, gsm, komputerów lub specjalistyczne sklepy z częściami elektronicznymi. Tam mają taką drobnicę.
Za darmochę może nie dadzą, ale cena nie będzie kosmiczna i oszczędzisz na przesyłce, która zapewne kosztowałaby kilka razy więcej niż zapłacisz za te śrubki.

Ja kiedyś szukałem nitów tapicerskich i kiedy bezskutecznie objeździłem wszystkie sklepy z żelazem - od Castoramy po sklep z częściami rolniczymi - olśniło mnie i poszedłem... do szewca. Tam, jak gość usłyszał, że chcę sześć sztuk i jeszcze za to płacić to mało nie padł ze śmiechu. Dał mi całą garść takich, jakie chciałem. Ponieważ nie chciał pieniędzy, w sklepie naprzeciwko kupiłem mu dwa browary.
A malutkie śrubki o nietypowej średnicy pozyskałem w serwisie komputerów.
Jeżeli masz zatem możliwość, obejdź punkty typu serwis rtv, gsm, komputerów lub specjalistyczne sklepy z częściami elektronicznymi. Tam mają taką drobnicę.
Za darmochę może nie dadzą, ale cena nie będzie kosmiczna i oszczędzisz na przesyłce, która zapewne kosztowałaby kilka razy więcej niż zapłacisz za te śrubki.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Dzięki za pomoc,
wolał bym jednak nie kombinować ze śrubami M2.5 bo jak się coś zerwie to będzie potem problem.
Te śrubki z allegro to 5zł/szt ...
W każdym razie problem został rozwiązany dzięki ebay.com
http://www.ebay.com/itm/50pcs-M2-6x8-St ... 3cdce9768c
Wyjdzie koło 12zł więc nie ma się nawet co zastanawiać.
wolał bym jednak nie kombinować ze śrubami M2.5 bo jak się coś zerwie to będzie potem problem.
Te śrubki z allegro to 5zł/szt ...
W każdym razie problem został rozwiązany dzięki ebay.com

http://www.ebay.com/itm/50pcs-M2-6x8-St ... 3cdce9768c
Wyjdzie koło 12zł więc nie ma się nawet co zastanawiać.