Osobiscie pracuje dwa lata przy cnc, zmieniam programy, potrafie napisac z ręki, ustawiam, obserwuje, pytam, czytam, ale niestety nie mam mozliwosci nauczyc sie obrobki pod wzgledem "dostaje rysunek i robie" a tak bardzo mnie to pasjonuje

Zastanawiam sie ostatnio nad zainwestowaniem w kurs z emt-system w gliwicach. 2400brutto 'projektowanie procesow technologicznych' wg. opisu i informacji jakie uzyskalem mozna sie sporo nauczyc. co myslicie o czyms takim? oferują certyfikat tuv nord. czyli oprocz nauki mialbym tez bogatsze cv, moze.w ten sposob przekonalbym szefa ze mam aspiracje do innego typu pracy, a wiem ze przydalby sie w firmie ktos kto potrafi robic produkcje jednostkowa. no i przede wszystkim taki fachowiec wiecej zarobi.
Dodam , ze mam wykszt. srednie jestem po technikum mechatronicznym o specjalizacji 'technolog programista maszyn cnc' oraz po kursie operatora cnc. Chcialbym zostac kiedys dobrym operatorem-programistą, po kilku latach doswiadczenia będę myslal o kursie cam. bardzo chcialem podjąc studia ale niestety nie.jest to dla mnie.mozliwe, gdyz niemam na to warunków.