Dylemat
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
Dylemat
Pytam zwłaszcza osoby które już pracowały za granicą w zawodzie inżyniera np. w Anglii. Mam dylemat czy jako absolwent z doświadczeniem jako operator cnc w PL i UK lepiej zostać tutaj w polskiej firmie i łapać doświadczenie jako konstruktor czy lepiej tam wyjechac i ewentualnie szukac jakichś ofert dla graduate ? Czy jednak lepiej zostać i trochę odbębnić tutaj ?
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2013, 20:53 przez SebeG910, łącznie zmieniany 1 raz.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
W PL absolwentow z doswiadczeniem jest jak mrowkow.Nie czekaj a uciekaj z kraju jak najszybciej bo tu nic dobrego cie nie czeka no chyba ze lubisz robic za grosze.
sinumeric 840D/810/802/NUMS/HH-4290/Fanuc O-T /tokarka uniwersalna
tokarz CNC
"Poznań - miasto z piekła rodem.."
-Jestem chamem i mi z tym dobrze-
tokarz CNC
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Absolwentow może tak, ale konstruktorów to już mniej. Jeżeli uważasz, że możesz się dokształcić, to warto zrezygnować z paru złotych obecnie na rzecz wyższych zarobków w przyszłości. Chyba że masz gwarancję, że UK będziesz zarabiał krocie.pprzemo88 pisze:W PL absolwentow z doswiadczeniem jest jak mrowkow.Nie czekaj a uciekaj z kraju jak najszybciej bo tu nic dobrego cie nie czeka no chyba ze lubisz robic za grosze.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Moze dodaj konstruktorow z duza praktyka jest malo bo pseudo konstruktorow to u nas tez tylu co absolwentow.Andrzej 40 pisze:Absolwentow może tak, ale konstruktorów to już mniej. Jeżeli uważasz, że możesz się dokształcić, to warto zrezygnować z paru złotych obecnie na rzecz wyższych zarobków w przyszłości. Chyba że masz gwarancję, że UK będziesz zarabiał krocie.pprzemo88 pisze:W PL absolwentow z doswiadczeniem jest jak mrowkow.Nie czekaj a uciekaj z kraju jak najszybciej bo tu nic dobrego cie nie czeka no chyba ze lubisz robic za grosze.
sinumeric 840D/810/802/NUMS/HH-4290/Fanuc O-T /tokarka uniwersalna
tokarz CNC
tokarz CNC
-
- Lider FORUM (min. 2000)