gdzie robią grawerowanie cnc na walcu?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
gdzie robią grawerowanie cnc na walcu?
Witam wszystkich serdecznie, jak w tytule gdzie mogę znaleźć kogoś kto graweruje na okrągłych powierzchniach ? i jak to jest rozliczane? za czas pracy urządzenia czy litery? Przepraszam jeśli napisałem jakąś bzdurę, ale jestem laikiem.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Ciezko ci odpowiedziec co i za ile ale jak podasz przykladowy rysunek lub opis detalu [duzy/maly] ile sztuk i co ma byc grawerowane to latwieej bedzie odpowiedziec .
Cena zalezy od roznych elementow ktore ci wymienilem.A istnieje mozliwosc ze nie musi byc grawerowane tylko moze byc wycisniete.
Cena zalezy od roznych elementow ktore ci wymienilem.A istnieje mozliwosc ze nie musi byc grawerowane tylko moze byc wycisniete.
sinumeric 840D/810/802/NUMS/HH-4290/Fanuc O-T /tokarka uniwersalna
tokarz CNC
"Poznań - miasto z piekła rodem.."
-Jestem chamem i mi z tym dobrze-
tokarz CNC
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Sprawdzi sie bo docisk ustalasz korekcjami.U nas przy duzej ilosci zamowienia wyciska sie nr seri i detalu na sztuce i tez scianka jest cienka ale wszystko idzie dopasowac.Specjalnie zrobiony stempelek ,zamontowany na tokarce CNC i przed odcieciem sztuki wycisnie i gotowe.bobinel pisze:wyciśnięte ? a masz jakiś przykładowe zdjęcie jak coś takiego wygląda? tylko nie wiem czy takie wyciskanie sprawdzi się na rurce o sciance 1,5mm ?

Na dolnej czesci widac ,slabo bo slabo ale jest widac.
sinumeric 840D/810/802/NUMS/HH-4290/Fanuc O-T /tokarka uniwersalna
tokarz CNC
tokarz CNC