Przestrzegam przed użytkownikiem KORDMETAL
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Przestrzegam przed użytkownikiem KORDMETAL
Sprzedawca: PPHU Kordmetal Aneta Kaufman
23-114 Jabłonna 47, Jabłonna 47
NIP: 713-275-93-98
Regon: 060719606
Email: [email protected]
tel: 785-362-862
Robert Kaufman
Profim na forum.
https://www.cnc.info.pl/kordmetal,u,34247.htm
Przestrzegam przed zakupami w tej firmie i u tego człowieka.
Zamówiłem frezarkę cnc 18.07.2012r z terminem zakończenia 8.8.2012.
Wpłaciłem zaliczkę 2,4 tyś zł z całości 6000zł
Termin minął, niema frezarki ani kaski.
Dzwonię wielokrotnie, ciągle zwodzi że czeka za jakimiś przelewami.
Sprawę przekazałem Policji - prawdopodobnie zakwalifikują jako wyłudzenia.
Szkoda mi czasu na zabawę z tym człowiekiem.
23-114 Jabłonna 47, Jabłonna 47
NIP: 713-275-93-98
Regon: 060719606
Email: [email protected]
tel: 785-362-862
Robert Kaufman
Profim na forum.
https://www.cnc.info.pl/kordmetal,u,34247.htm
Przestrzegam przed zakupami w tej firmie i u tego człowieka.
Zamówiłem frezarkę cnc 18.07.2012r z terminem zakończenia 8.8.2012.
Wpłaciłem zaliczkę 2,4 tyś zł z całości 6000zł
Termin minął, niema frezarki ani kaski.
Dzwonię wielokrotnie, ciągle zwodzi że czeka za jakimiś przelewami.
Sprawę przekazałem Policji - prawdopodobnie zakwalifikują jako wyłudzenia.
Szkoda mi czasu na zabawę z tym człowiekiem.
Tagi:
-
- Posty w temacie: 2
Skąd wiesz ,ze od razu oszust? Miesiąc to nie wieczność, chociaż termin to termin.Rożne sytuacje, się jednak w życiu zdarzają.dell pisze:Jak dla mnie niech admin przekaze korenspondencje i to backup pewnie jest policji lub tobie oczywiscie jesli sprawa ciebie chodzi a i mu zablokowac dostep temu oszustowi
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
zdzicho, czemu akurat mnie cytujesz jak piszesz :
Skąd wiesz ,ze od razu oszust? Miesiąc to nie wieczność, chociaż termin to termin.Rożne sytuacje, się jednak w życiu zdarzają.
Jednak jesli zwodzi to cos nie tak i ma prawo do tego aby tak myslec ja takbym myslal skoro mi mowi ze czeka za jakimis przelewami a co mnie to obchodzi
Skąd wiesz ,ze od razu oszust? Miesiąc to nie wieczność, chociaż termin to termin.Rożne sytuacje, się jednak w życiu zdarzają.
Jednak jesli zwodzi to cos nie tak i ma prawo do tego aby tak myslec ja takbym myslal skoro mi mowi ze czeka za jakimis przelewami a co mnie to obchodzi
Znudzila mi sie reklama
Niedlugo pojawi sie nowy chomik

-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Panowie dzięki z wsparcie.
W życiu różne sytuacje się zdażają - oczywiście.
Na początku żekomo problemem był sterownik, który przeciągał się w nieskończoność..
Grubo po terminie gdy zażądałem zwrotu wpłconej należności, stwierdził że dostanę ją jak już skończy frezarkę i ją komuś odsprzeda, bo niema luźnej kasy.
Nie ukrywam, że mnie to z deka zdenerwowało.. wyjaśniłem szanownemu panu co to mnie interesuje. Przyznał mi rację i powiedział że jednak wykona przelew.
Aktualnie przez około miesiąc przelew idzie do mnie, różne napotyka przeszkody...
Żona która nie potrafi wykonywać tak prostych czynności w banku, kody z tokena złośliwe niechcą działać.. itd itp..
Pewnego dnia była rónież informacja o tym, że Pan Kaufmann dokończył frezarkę, dodał 4 oś i puścił ją komuś.
Jak tylko od tego kogoś wpłynie przelew to ja odrazu dostanę kaskę..
Czekałem znów jak debil.
W zeszły piątek (14.09) otrzymałem telefon - poraz pierwszy od chwili zażądania zwrotu należności od Pana Kaufmana - Pan "KORDMETAL" potwierdził, że wykona przelew o godzinie około 15.00- 15.30.
Mamy poniedziałek, wczesne średniowiecze, gdzie banki wykonują jeden przelew od pechowego Pana Kaufmana równy miesiąc, ... Pan Kaufman Myśli znów sobie - ot debil, łyknął to i znów sobie poczeka.
NIESTETY NIE !!!!
Poproszę Administratora o zablokowanie konta pana KORDMETAL - do czasu wyjaśnienia problemu !!!.
Jeżeli chodzi o korespondencję - wszystko już mam podrukowane i dostarczone do policji.
Pozdrawiam
W życiu różne sytuacje się zdażają - oczywiście.
Na początku żekomo problemem był sterownik, który przeciągał się w nieskończoność..
Grubo po terminie gdy zażądałem zwrotu wpłconej należności, stwierdził że dostanę ją jak już skończy frezarkę i ją komuś odsprzeda, bo niema luźnej kasy.
Nie ukrywam, że mnie to z deka zdenerwowało.. wyjaśniłem szanownemu panu co to mnie interesuje. Przyznał mi rację i powiedział że jednak wykona przelew.
Aktualnie przez około miesiąc przelew idzie do mnie, różne napotyka przeszkody...
Żona która nie potrafi wykonywać tak prostych czynności w banku, kody z tokena złośliwe niechcą działać.. itd itp..
Pewnego dnia była rónież informacja o tym, że Pan Kaufmann dokończył frezarkę, dodał 4 oś i puścił ją komuś.
Jak tylko od tego kogoś wpłynie przelew to ja odrazu dostanę kaskę..
Czekałem znów jak debil.
W zeszły piątek (14.09) otrzymałem telefon - poraz pierwszy od chwili zażądania zwrotu należności od Pana Kaufmana - Pan "KORDMETAL" potwierdził, że wykona przelew o godzinie około 15.00- 15.30.
Mamy poniedziałek, wczesne średniowiecze, gdzie banki wykonują jeden przelew od pechowego Pana Kaufmana równy miesiąc, ... Pan Kaufman Myśli znów sobie - ot debil, łyknął to i znów sobie poczeka.
NIESTETY NIE !!!!
Poproszę Administratora o zablokowanie konta pana KORDMETAL - do czasu wyjaśnienia problemu !!!.
Jeżeli chodzi o korespondencję - wszystko już mam podrukowane i dostarczone do policji.
Pozdrawiam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
6 tys za frezarke cnc ?
zdziczałes ? przeciez to sie nie opłaca, gosciu mogł ci tylko szmelca zrobic zeby na tym zarobić.
z drugiej strony jak sie zamawia cos do wykonania to się spisuje umowę cywilno-prawną.
trzeba się przejechac zeby do tego dojrzeć hehe, smieje sie, bo sam sie przejechałem i to pare razy i nie na takie kwotki.
zdziczałes ? przeciez to sie nie opłaca, gosciu mogł ci tylko szmelca zrobic zeby na tym zarobić.
z drugiej strony jak sie zamawia cos do wykonania to się spisuje umowę cywilno-prawną.
trzeba się przejechac zeby do tego dojrzeć hehe, smieje sie, bo sam sie przejechałem i to pare razy i nie na takie kwotki.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
oh bartuss1, jemu nie jest do smiechu moglobyc to jego ostatnie pieniadze a ktos go w balona robi, acha i tak sie zastanawiam jego ip itd.. moze policja poprosic admina
wiec chaos zrob tak aby koles zbladl ze go sie znalazlo itd.. bo ten Pan Robert zachpwuje sie tak jak male dziecko i do tego pewnie nie wie ze i tak go znajdziemy jesli to jest oszustwo

Znudzila mi sie reklama

-
Miałem taki przypadekdell pisze:[
Zamówiłem kilka części do narzędzi pomiarowych w maju ub r. Termin dostawy 3 tyg ,dla jednej 8 tyg. Te wcześniejsze przyszły w terminie . Po 8 tyg cisza. Pytam . Dostaje odpowiedź. Dostawa ma być dopiero w listopadzie.W listopadzie cisza. Pytam. Koniec stycznia br.W styczniu cisza.Pytam. Nie potrafią odpowiedzieć. Przyszła w sierpniu. Poślizg rok i 3 m-ce.
I co oszuści? Naciągacze?Międzynarodowy koncern narzędzi pomiarowych , mający kilka fabryk na świecie,którego nazwy nie wspomnę z przyczyn oczywistych,ale zorientowani się domyślą . Sprawa prosta ,w magazynie się skończyły ,a nikt nie będzie specjalnie robił 1 części dla mnie .Zrobili serię ,to przysłali.
Natomiast jak jak wyglądałbym w oczach klienta ,któremu miałem naprawić narzędzie za 2 m-ce? Szczęśliwie,kiedyś w przypływie intuicji ,kupiłem jedną cześć na półkę i przeleżała kilka lat ,aż się w końcu przydała. Zwykle tak nie robię ,bo nie wiadomo, co kto i do czego będzie potrzebował, a na części do oferty tej jednej firmy wydałbym majątek. Zbieg okoliczności ,ale niezależny ode mnie ,od dystrybutora tych części,ale od producenta ,który ma swój harmonogram produkcji i jest na tyle wielki ,że można mu naskoczyć.
A dla klienta-krętacz oszust ,niewiarygodny,bo obiecał a nie dotrzymał .Zdarza się w życiu różnie.Czasem się coś planuje ,a nici z tego wychodzą.