Przestrzegam przed użytkownikiem KORDMETAL

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

Autor tematu
smootny
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 3
Kontakt:

Przestrzegam przed użytkownikiem KORDMETAL

Post napisał: smootny » 13 wrz 2012, 14:55

Sprzedawca: PPHU Kordmetal Aneta Kaufman
23-114 Jabłonna 47, Jabłonna 47
NIP: 713-275-93-98
Regon: 060719606
Email: [email protected]
tel: 785-362-862
Robert Kaufman

Profim na forum.
https://www.cnc.info.pl/kordmetal,u,34247.htm

Przestrzegam przed zakupami w tej firmie i u tego człowieka.

Zamówiłem frezarkę cnc 18.07.2012r z terminem zakończenia 8.8.2012.
Wpłaciłem zaliczkę 2,4 tyś zł z całości 6000zł

Termin minął, niema frezarki ani kaski.
Dzwonię wielokrotnie, ciągle zwodzi że czeka za jakimiś przelewami.

Sprawę przekazałem Policji - prawdopodobnie zakwalifikują jako wyłudzenia.
Szkoda mi czasu na zabawę z tym człowiekiem.

Tagi:

dell
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4

Post napisał: dell » 15 wrz 2012, 07:03

Jak dla mnie niech admin przekaze korenspondencje i to backup pewnie jest policji lub tobie oczywiscie jesli sprawa ciebie chodzi a i mu zablokowac dostep temu oszustowi
Znudzila mi sie reklama
Niedlugo pojawi sie nowy chomik :D

zdzicho
Posty w temacie: 2

Post napisał: zdzicho » 16 wrz 2012, 13:59

dell pisze:Jak dla mnie niech admin przekaze korenspondencje i to backup pewnie jest policji lub tobie oczywiscie jesli sprawa ciebie chodzi a i mu zablokowac dostep temu oszustowi
Skąd wiesz ,ze od razu oszust? Miesiąc to nie wieczność, chociaż termin to termin.Rożne sytuacje, się jednak w życiu zdarzają.

dell

Post napisał: dell » 16 wrz 2012, 20:30

zdzicho, czemu akurat mnie cytujesz jak piszesz :

Skąd wiesz ,ze od razu oszust? Miesiąc to nie wieczność, chociaż termin to termin.Rożne sytuacje, się jednak w życiu zdarzają.

Jednak jesli zwodzi to cos nie tak i ma prawo do tego aby tak myslec ja takbym myslal skoro mi mowi ze czeka za jakimis przelewami a co mnie to obchodzi
Znudzila mi sie reklama

Autor tematu
smootny
Posty w temacie: 3
Kontakt:

Post napisał: smootny » 17 wrz 2012, 09:35

Panowie dzięki z wsparcie.

W życiu różne sytuacje się zdażają - oczywiście.

Na początku żekomo problemem był sterownik, który przeciągał się w nieskończoność..
Grubo po terminie gdy zażądałem zwrotu wpłconej należności, stwierdził że dostanę ją jak już skończy frezarkę i ją komuś odsprzeda, bo niema luźnej kasy.
Nie ukrywam, że mnie to z deka zdenerwowało.. wyjaśniłem szanownemu panu co to mnie interesuje. Przyznał mi rację i powiedział że jednak wykona przelew.

Aktualnie przez około miesiąc przelew idzie do mnie, różne napotyka przeszkody...
Żona która nie potrafi wykonywać tak prostych czynności w banku, kody z tokena złośliwe niechcą działać.. itd itp..

Pewnego dnia była rónież informacja o tym, że Pan Kaufmann dokończył frezarkę, dodał 4 oś i puścił ją komuś.
Jak tylko od tego kogoś wpłynie przelew to ja odrazu dostanę kaskę..
Czekałem znów jak debil.

W zeszły piątek (14.09) otrzymałem telefon - poraz pierwszy od chwili zażądania zwrotu należności od Pana Kaufmana - Pan "KORDMETAL" potwierdził, że wykona przelew o godzinie około 15.00- 15.30.
Mamy poniedziałek, wczesne średniowiecze, gdzie banki wykonują jeden przelew od pechowego Pana Kaufmana równy miesiąc, ... Pan Kaufman Myśli znów sobie - ot debil, łyknął to i znów sobie poczeka.

NIESTETY NIE !!!!

Poproszę Administratora o zablokowanie konta pana KORDMETAL - do czasu wyjaśnienia problemu !!!.
Jeżeli chodzi o korespondencję - wszystko już mam podrukowane i dostarczone do policji.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 17 wrz 2012, 09:58

6 tys za frezarke cnc ?
zdziczałes ? przeciez to sie nie opłaca, gosciu mogł ci tylko szmelca zrobic zeby na tym zarobić.
z drugiej strony jak sie zamawia cos do wykonania to się spisuje umowę cywilno-prawną.
trzeba się przejechac zeby do tego dojrzeć hehe, smieje sie, bo sam sie przejechałem i to pare razy i nie na takie kwotki.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign

dell

Post napisał: dell » 17 wrz 2012, 10:07

oh bartuss1, jemu nie jest do smiechu moglobyc to jego ostatnie pieniadze a ktos go w balona robi, acha i tak sie zastanawiam jego ip itd.. moze policja poprosic admina :D wiec chaos zrob tak aby koles zbladl ze go sie znalazlo itd.. bo ten Pan Robert zachpwuje sie tak jak male dziecko i do tego pewnie nie wie ze i tak go znajdziemy jesli to jest oszustwo
Znudzila mi sie reklama

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 17 wrz 2012, 10:20

no oh, hehe, sam zostalem zmuszony zawiesic działalnośc przez niejaką wpadke i tez jestem goły i wesoły, a tu banki, zusy itd, całą dzicz z dużą łapą i co mam se z d wyciągnąć ?
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign

dell

Post napisał: dell » 17 wrz 2012, 21:25

ee tam olac ich jak i ja ich olewam :D pewnie tylko do czasu ale coz mozna uciekac przed nimi i pracowac bez umowy nie miec nic itd.. ale to pewnie nic w nieskonczonosc ale na pare ladnych lat mozna sobie z nimi pograc
Znudzila mi sie reklama

zdzicho

Post napisał: zdzicho » 18 wrz 2012, 23:27

dell pisze:[
Jednak jesli zwodzi to cos nie tak i ma prawo do tego aby tak myslec ja takbym myslal skoro mi mowi ze czeka za jakimis przelewami a co mnie to obchodzi
Miałem taki przypadek
Zamówiłem kilka części do narzędzi pomiarowych w maju ub r. Termin dostawy 3 tyg ,dla jednej 8 tyg. Te wcześniejsze przyszły w terminie . Po 8 tyg cisza. Pytam . Dostaje odpowiedź. Dostawa ma być dopiero w listopadzie.W listopadzie cisza. Pytam. Koniec stycznia br.W styczniu cisza.Pytam. Nie potrafią odpowiedzieć. Przyszła w sierpniu. Poślizg rok i 3 m-ce.
I co oszuści? Naciągacze?Międzynarodowy koncern narzędzi pomiarowych , mający kilka fabryk na świecie,którego nazwy nie wspomnę z przyczyn oczywistych,ale zorientowani się domyślą . Sprawa prosta ,w magazynie się skończyły ,a nikt nie będzie specjalnie robił 1 części dla mnie .Zrobili serię ,to przysłali.
Natomiast jak jak wyglądałbym w oczach klienta ,któremu miałem naprawić narzędzie za 2 m-ce? Szczęśliwie,kiedyś w przypływie intuicji ,kupiłem jedną cześć na półkę i przeleżała kilka lat ,aż się w końcu przydała. Zwykle tak nie robię ,bo nie wiadomo, co kto i do czego będzie potrzebował, a na części do oferty tej jednej firmy wydałbym majątek. Zbieg okoliczności ,ale niezależny ode mnie ,od dystrybutora tych części,ale od producenta ,który ma swój harmonogram produkcji i jest na tyle wielki ,że można mu naskoczyć.
A dla klienta-krętacz oszust ,niewiarygodny,bo obiecał a nie dotrzymał .Zdarza się w życiu różnie.Czasem się coś planuje ,a nici z tego wychodzą.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”