Mieszkanie w Krakowie
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
Mieszkanie w Krakowie
Nie odbierzcie tego jako chodzenie na skróty, po prostu od miesiąca wiszę codziennie na gumtree, tablicy, gratce, ofertynet, szybkopl, i normalnie mózg mi się lasuje od ilości ofert, już nawet nie rozróżniam czy daną ofertę widziałem czy nie.
Zatem
Jeśli macie jakieś info o 2pokojowym mieszkaniu w krakowie dostępnym tak po 20 sierpnia w dzielnicach:
Płaszów (lipska, saska okolice)
Grzegórzki (rondo mogilskie, aleja pokoju)
(ogólnie wschód, południowy wschód od centrum, z nowej huty czy ul. wielickiej kiepski dojazd mam)
za które właściciel nie zedrze ze mnie ostatniego grosza (np. 1200 odstępne 400 czynsz i jeszcze media) to proszę o kontakt.
Sprawa jest taka że najpóźniej od 1 września zaczynam pracę w kraku (powinienem był już zacząć) i tylko lokum mi trzeba na rok (taki mam kontrakt).
Zatem
Jeśli macie jakieś info o 2pokojowym mieszkaniu w krakowie dostępnym tak po 20 sierpnia w dzielnicach:
Płaszów (lipska, saska okolice)
Grzegórzki (rondo mogilskie, aleja pokoju)
(ogólnie wschód, południowy wschód od centrum, z nowej huty czy ul. wielickiej kiepski dojazd mam)
za które właściciel nie zedrze ze mnie ostatniego grosza (np. 1200 odstępne 400 czynsz i jeszcze media) to proszę o kontakt.
Sprawa jest taka że najpóźniej od 1 września zaczynam pracę w kraku (powinienem był już zacząć) i tylko lokum mi trzeba na rok (taki mam kontrakt).

Śląsk - Nierdzewka, Alloy, Laser, Gięcie, Excel
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
chyba za osobę w dwuosobowym pokoju w trzypokojowym mieszkaniu (czytaj jak akademik)jarenio pisze:życzę powodzenia :]Bri pisze:np. 1200 odstępne 400 czynsz i jeszcze media
500-600 za pokój + media to w okolicach centrum jest dobra cena.
może przesadzam ale wesoło na rynku wynajmu nie jest.
w cenie 1200 odstępnego za 2 pokoje można znaleźć np hutę albo nie wiem ruczaj czy wola duhacka, chociaż na płaszowie tez powinno by się coś znaleźć w tej cenie ale nie centrum

Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły
-
Zach ziomalu
jadę do ciebie, na centrum nie liczę.
No raczej do życia i pracy i ściągnięcia narzeczonej (liczę na pracę dłużej niż rok, perspektywa jest, może narzeczona też coś znajdzie) to nie będę wynajmował kwatery pracowniczej za 500zł, ani łóżka w pokoju studenckim (z 5 współlokatorami) za 400zł. Potrzebuję czegoś dla rodziny a nie THIS IS SPARTA!.
Ideał to by było 1200 za czynsz i odstępne oraz wiadomo media ponadto, bo aż tak dużo nie zarobię (choć więcej niż w BB).
Widziałem duże kawalerki z osobnymi kuchnio-jadalniami, jedna na ul. Bajecznej uciekła mi sprzed nosa a było to 37metrow za 1100zł (miodzio tylko umeblować).
Ceny porażają, agencje liczą sobie lekko tysiaka, właściciele chcą nawet 20tysięcy rocznie i jeszcze kaucje....

No raczej do życia i pracy i ściągnięcia narzeczonej (liczę na pracę dłużej niż rok, perspektywa jest, może narzeczona też coś znajdzie) to nie będę wynajmował kwatery pracowniczej za 500zł, ani łóżka w pokoju studenckim (z 5 współlokatorami) za 400zł. Potrzebuję czegoś dla rodziny a nie THIS IS SPARTA!.
Ideał to by było 1200 za czynsz i odstępne oraz wiadomo media ponadto, bo aż tak dużo nie zarobię (choć więcej niż w BB).
Widziałem duże kawalerki z osobnymi kuchnio-jadalniami, jedna na ul. Bajecznej uciekła mi sprzed nosa a było to 37metrow za 1100zł (miodzio tylko umeblować).
Ceny porażają, agencje liczą sobie lekko tysiaka, właściciele chcą nawet 20tysięcy rocznie i jeszcze kaucje....

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Kontakt:
zacharius, no tak...
Bri, w krk "mieszkanie w centrum" to szeroko pojęty obszar
BTW, zapraszamy, zapraszamy, może się w końcu spocik jakiś zorganizuje w krk
Bri, w krk "mieszkanie w centrum" to szeroko pojęty obszar

pytanie czy licząc życie nie okaże się, że w BB zarobisz więcej... do tego jeszcze sporo wydasz na transport po mieście (MPK ostatnio szaleje a korki przekładają się na małą opłacalność samochodu), chyba że jeździsz na rowerze i masz to w d -polecam, w miarę szybko i najtaniej.Bri pisze:bo aż tak dużo nie zarobię (choć więcej niż w BB).
BTW, zapraszamy, zapraszamy, może się w końcu spocik jakiś zorganizuje w krk

Pozdrawiam; Jarek
-
- Posty w temacie: 1
witam.
bez przesady z komunikacją - nie jest tak źle .
co do tzw. centrum - jak chcesz coś znaleźć w obrębie plant to masakra.
podobnie o odległości 15 minut na butach od rynku.
na tzw. peryferiach znajdziesz o wiele taniej.
zwróć uwagę na ogrzewanie - jak prądem to masakra .
zresztą właściwie w czasie 30 minut dojeżdżasz gdzie chcesz - poza nową hutą .
córka mieszkała na kozłówku i do ścisłego centrum do pracy ( rynek ) jechała około 20minut.
no i lepiej się trochę pospieszyć - od września / października studenci drenują intensywnie rynek.
najlepiej poszukać po agencjach wynajmujących - osobiście .
pozdrawiam.
bez przesady z komunikacją - nie jest tak źle .
co do tzw. centrum - jak chcesz coś znaleźć w obrębie plant to masakra.
podobnie o odległości 15 minut na butach od rynku.
na tzw. peryferiach znajdziesz o wiele taniej.
zwróć uwagę na ogrzewanie - jak prądem to masakra .
zresztą właściwie w czasie 30 minut dojeżdżasz gdzie chcesz - poza nową hutą .
córka mieszkała na kozłówku i do ścisłego centrum do pracy ( rynek ) jechała około 20minut.
no i lepiej się trochę pospieszyć - od września / października studenci drenują intensywnie rynek.
najlepiej poszukać po agencjach wynajmujących - osobiście .
pozdrawiam.
Mane Tekel Fares
-
- Kontakt:
nie jest źle. z Kocmyrzowskiego jeździłem na łagiewniki w 45min maks. tramwajką, teraz z mistrzejowic tak samo na łagiewniki 30-33 minuty jak w korku nie stanie na nowohuckiej. wszystko zależy od godzinypukury pisze: zresztą właściwie w czasie 30 minut dojeżdżasz gdzie chcesz - poza nową hutą .
pozdrawiam.

Bri popatrzę na ogłaszających się w firmie może cosik się podwinie to podrzucę
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły
-
Chłopaki ale ja nigdzie nie napisałem że szukam mieszkania w centrum
to masakra cenowa 
Patrzyłem na Francesco Nullo, na Prażmowskiego (nawet tanie kawalerki ale przez agencje), wysokie standardy płaszowie (ul. przewóz), coś tam na krzywdzie, na sarmackiej (to chyba już nie centrum) Zawsze coś jest be
A jakie tanie są na Złocieniu
:D:D
Mam deadline do 13tego, wtedy jadę oglądać i się decydować. 25 wprowadzka.

Patrzyłem na Francesco Nullo, na Prażmowskiego (nawet tanie kawalerki ale przez agencje), wysokie standardy płaszowie (ul. przewóz), coś tam na krzywdzie, na sarmackiej (to chyba już nie centrum) Zawsze coś jest be

A jakie tanie są na Złocieniu

Mam deadline do 13tego, wtedy jadę oglądać i się decydować. 25 wprowadzka.