Witam.
Sorry że tak spamuje na prawo i lewo ale czy ktoś może powiedzieć mi jak się przedstawia
tabelka zawodów w programowaniu CNC wraz z zarobkami??
Podam przykłady:
Operator Zwykły maszyn konwencjonalnych
Operator maszyn CNC
Programista CNC
-i tu jest wachlarz możliwości programowania co sprowadza się i tak do kodu CNC,
Wiem że jest jeszcze jakaś magiczna fucha nad fuchami w branży CNC nazwę to tak
CNC kozak, -wiem że gość chodzi po zakładach przyjdzie pogrzebie przy maszynie - czas w zależności ile zapłacą potrafi zrobić fuchę w 15 min ale i potrafi grzebać 2h
bezstresowo wychodzi zadowolony idzie do szefa, szef włazi pod szafę po czym gość wychodzi bogatszy o pokaźną kwotę i resztę dnia się opiernicza.
widziałem typka jak robiłem na magazynie kiedyś, mówili że to chyba jest ustawiacz ale co on dokładnie robił to nie wiem. Chodzi mi właśnie głównie o tego kogoś bo wiem że człowiek był po zawodówce ledwo żadne tam studia a prawie nic nie robił i zgarniał kasę:)
Wiem że są jeszcze ludzie kozacy mega ja ich nazywam gumowe ręce, przy maszynie jest nie wiem może z 50 cm luzu wynika to z budowy maszyny są różne przekładnie i tak dalej, gość podjeżdża wygina się jak ninja wymieni co się zużyło i hajda nie ma go. Kasę kosi chyba też straszną.
CNC- Praca, Zarobki, Stanowiska.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Poczytaj sobie posty w dziale praca, oraz ostatnie tematy w dziale na luzie powiązane z CNC.
Tam masz pełno odpowiedzi na temat zarobków.
Nie ma reguły czy ustawiacz, czy operator zwykłej, czy cnc, czy programista zarobi więcej. Wszystko zależy od firmy oraz zakresu działalności firmy.
A odnośnie naprawiaczy cnc, to już wyższa szkoła, tam trzeba mieć wiedzę i doświadczenie. Jak raz coś zepsujesz to już więcej cie nikt do roboty nie weźmie. A znowuż zepsuć maszynkę za kilka set tysięcy to też droga sprawa, dlatego za swoją robotę dostają sowite wynagrodzenie.
Tam masz pełno odpowiedzi na temat zarobków.
Nie ma reguły czy ustawiacz, czy operator zwykłej, czy cnc, czy programista zarobi więcej. Wszystko zależy od firmy oraz zakresu działalności firmy.
A odnośnie naprawiaczy cnc, to już wyższa szkoła, tam trzeba mieć wiedzę i doświadczenie. Jak raz coś zepsujesz to już więcej cie nikt do roboty nie weźmie. A znowuż zepsuć maszynkę za kilka set tysięcy to też droga sprawa, dlatego za swoją robotę dostają sowite wynagrodzenie.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: CNC- Praca, Zarobki, Stanowiska.
Na magazynie CNC?czokoziom pisze:widziałem typka jak robiłem na magazynie kiedyś
Fakt, zawsze stawki miałem odpowiednie do umiejętności, a ile, no cóż, dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach. Dziś pierwszy dzień lata, ciekawszy temat.