smiac sie czy plakac :)
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
smiac sie czy plakac :)
badac i komentowac, no mi brak slow
Summary
Title: operator tokarki CNC
Description:
Zakres obowiązków: operator tokarki CNC,uprawnienia!!!,praca w Klimontowie,wynag.do uzg.!; Typ wykształcenia: brak
Geographical Information
Country: Poland Region: Malopolskie
Salary / Contract
Minimum salary: 1,317.00
Maximum salary: 1,317.00
Salary currency: Polish Zloty
Salary tax: Gross
Salary period: Monthly
Hours per week: 40
Contract type: TEMPORARY + FULL-TIME
Extras
Accommodation provided: No
Meals included: No Travel expenses: No
Requirements
Education skills required: Compulsory Education / Professional Initiation
Professional qualifications required: No
Experience required: Between 2 and 5 years
Employer
Summary
Title: operator tokarki CNC
Description:
Zakres obowiązków: operator tokarki CNC,uprawnienia!!!,praca w Klimontowie,wynag.do uzg.!; Typ wykształcenia: brak
Geographical Information
Country: Poland Region: Malopolskie
Salary / Contract
Minimum salary: 1,317.00
Maximum salary: 1,317.00
Salary currency: Polish Zloty
Salary tax: Gross
Salary period: Monthly
Hours per week: 40
Contract type: TEMPORARY + FULL-TIME
Extras
Accommodation provided: No
Meals included: No Travel expenses: No
Requirements
Education skills required: Compulsory Education / Professional Initiation
Professional qualifications required: No
Experience required: Between 2 and 5 years
Employer
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 1
To ja ostatnio patrzyłem za ofertami pracy dla programistów Flex i co mnie zaskoczyło,
Oczekiwania w stosunku do kandydata rozpisane na 90% strony bo to gazeta była, a
w miejscu co oni oferują: "Oferujemy: Udzial w tworzeniu innowacyjnych projektów dla
renomowanych klientów...blablabla..." i tyle, szczęka opadła ...
Oczekiwania w stosunku do kandydata rozpisane na 90% strony bo to gazeta była, a
w miejscu co oni oferują: "Oferujemy: Udzial w tworzeniu innowacyjnych projektów dla
renomowanych klientów...blablabla..." i tyle, szczęka opadła ...
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Witam serdecznie.d.b.c pisze:a w miejscu co oni oferują: "Oferujemy: Udzial w tworzeniu innowacyjnych projektów dla renomowanych klientów...blablabla..." i tyle, szczęka opadła ...
Ich logika jest taka że to dla ciebie (pracownika, programisty, etc.) powinien być zaszczyt udziału w takim przedsięwzięciu. A płace? A kto by się przejmował tak przyziemną sprawą...
Jeden z Kolegów na forum miał fajny podpis - coś w stylu - "nie dość że masz pracę to jeszcze pieniądze byś chciał"... W dzisiejszych czasach bardzo wymowne.
Pozdrawiam serdecznie, skoczek.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
oo, a najlepsze w tym wszytskim bylo , to ze przegladalem oferty ze znajomym obcokrajowcem , no i on mnie sie pyta : ile mi zostanie kasy po tym jak wynajme apartament 2 pokojowy
, parsknalem smiechem, po czym po chwili on mowi mi tak. hm... to w tajlandii (ma zone tajke ) jest lepiej, fakt ze zoarobi sie 200E na miesiac , ale za apartament placi sie miesiecznie 70 e a wyzywienie dziennie , kosztuje okolo 2e. a do tego tajlandia to disney land dla facetow
. no i na tym zakonczylismy rozmowe
wstyd mi, ze nikt nie uregulowal takich rzeczy w Polsce, zeby minimalna pensja nie wystarczala na wynajem samodzielnego mieszkanka-2pokojowego, z oplatami ,plus oczywiscie dojazd do pracy i wyzywienie.

wstyd mi, ze nikt nie uregulowal takich rzeczy w Polsce, zeby minimalna pensja nie wystarczala na wynajem samodzielnego mieszkanka-2pokojowego, z oplatami ,plus oczywiscie dojazd do pracy i wyzywienie.
every day's a school day
Tornos ,Acramatic. Hurco. Fanuc. Mori seiki
Tornos ,Acramatic. Hurco. Fanuc. Mori seiki
-
- Lider FORUM (min. 2000)
ale za to jest uregulowane ile napoju ma dostać pracownik i przy jakiej temperaturzeluk_asz01 pisze:wstyd mi, ze nikt nie uregulowal takich rzeczy w Polsce
---urlop na żądanie ----przerwa na lancz(po polsku to drugie śniadanie-ale tak widocznie lepiej brzmi) jakie mają być buty i jaka koszula ---kto za ile zwolnienia płaci i komu .................
A no tak to jest

ważniejsze dla niektórych sa "darmowe" "wczasy pod gruszą " niż odpowiednia płaca za doświadczenie, wiedzę i fachowość
A niektóre firmy szukają "murzynów" do pracy za miskę kaszy
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Maszyny muszą się spłacić, najlepiej by pracowały 365 d/24 h a człowiek jest wtedy jakimś nikłym procentem albo promilem ogólnych kosztów. I zależy to też od jego umiejętności, bo jeżeli drugiego takiego ze świeczką szukać to trzeba i docenić. A jak to tylko "guzikowy" to minimalna pensja wystarczy. Ale ktoś, kto jest zdolny i ambitny to nawet lepiej by zaczął karierę od "guzikowego".