Witam Kolegów.
Polecicie jakąś dobrą centralkę do montażu DIY ? Nie chodzi o podcieranie d*** szkłem, tylko o coś sprawdzonego. Na co zwrócić uwagę, gdzie szukać ?
Centralka alarmowa gsm...
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Re: Centralka alarmowa gsm...
gothye pisze:przyjemnie się montuje ich system +ogrom możliwości w miarę jego poznawania
No właśnie jak jest z montażem, czy są jakieś instrukcje w zestawach ? czy trzeba szukać po necie ? a może tylko zawodowiec montujący je na codzień wie jak podłączyć ? Jak widzę np. na alle... są rózne zestawy satela w granicach 1k np jeden z tańszych, mi wiele nie potrzeba bo to raptem 2 pomieszczenia. Zależy mi na niezawodności. W opisach jest że można sterować jakimiś funkcjami z aplikacji. Jak to wygląda czy na płycie są jakieś przekaźniki do dodatkowych urządzeń ?
Profesjonalnie zajmuję się amatorstwem...
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Da się zrobić samemu pod warunkiem podstawowej wiedzy elektrycznej, nie elektronicznej. Plus, minus, miernik. Jakaś konfiguracja na koniec. Logiczne myślenie wystarczy.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Ponieważ innych opcji nie ma w postach a satela każdy poleca nawet w jakiś jutubowych programach pozostaje mi kupić ich system
Liczyłem na coś tańszego, no ale ma być bezpiecznie a nie "bezpiecznie". A jak wygląda sprawa z kartą gsm. Jak wygląda kwestia doładowań co ile za ile. Bo rozumiem że połączenia wychodzące muszą być aktywne w razie W.

Profesjonalnie zajmuję się amatorstwem...