Taa i ty wierzysz w to ,ze Edward siedział sobie w KC i wymyślał co zrobić? Załosnyś . Twórca jego planu modernizacji kraju był Paweł Bożyk,najmłodszy wówczas polski profesor. Przyczyny tegoż kryzysu ,były o wiele bardziej złożone, niż się powszechnie uważa.mc2kwacz pisze: Problem w tym, że Gierek był jednak roblem faktycznym - bez wiedzy i wyobraźni ekonomicznej, dlatego plan nie tylko wziął w łeb ale skończył się gigakryzysem.
Przeczytaj ..... , zanim zapłacisz abonament RTV
-
- Posty w temacie: 4
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 9
Tyle, że kredyty Gierka to, nie oszukujmy się, my Polacy przejedliśmy, biorąc zapłatę za "czy się stoi, czy się leży.." na różnorakich budowach (w tym przemysłu) które powinny kosztować dużo mniej niż kosztowały. Ale jednak coś zbudowano, a pieniądz choć cienkim strumieniem, to jednak trafił de facto do naszych kieszeni.
A dzisiaj? Polska bierze kredyt na coś tam, którego wykonawcą za gro kasy są obce firmy zatrudniające za ochłapy polskich podwykonawców, to jak ma być dobrze?. Zamiast dać tani kredyt polskiej firmie, niech sobie najmie ludzi, kupi technologie i maszyny jak nie ma, niech się za te kasę rozwinie, to my karmimy d**y obcym.. Vide - autostrady, drogi, itd.. Do dzisiaj drogi budowane kiedyś przez naszych na Bliskim Wschodzie są w użyciu, i o dziwo się nie rozpuszczają w słońcu jak u nas. Ale tam nie żałowano materiału i robocizny jak u nas, bo z tych ochłapów które nasi dostają na wykonawstwo nic lepszego się zrobić nie da.
Jeżdżę sporo po Europie od 20 lat, ale chińskiej czy francuskiej firmy na autostradzie w takich Niemczech nie widziałem... Podobnie jak Biedronki, Auchana czy Leclerc'a..
A dzisiaj? Polska bierze kredyt na coś tam, którego wykonawcą za gro kasy są obce firmy zatrudniające za ochłapy polskich podwykonawców, to jak ma być dobrze?. Zamiast dać tani kredyt polskiej firmie, niech sobie najmie ludzi, kupi technologie i maszyny jak nie ma, niech się za te kasę rozwinie, to my karmimy d**y obcym.. Vide - autostrady, drogi, itd.. Do dzisiaj drogi budowane kiedyś przez naszych na Bliskim Wschodzie są w użyciu, i o dziwo się nie rozpuszczają w słońcu jak u nas. Ale tam nie żałowano materiału i robocizny jak u nas, bo z tych ochłapów które nasi dostają na wykonawstwo nic lepszego się zrobić nie da.
Jeżdżę sporo po Europie od 20 lat, ale chińskiej czy francuskiej firmy na autostradzie w takich Niemczech nie widziałem... Podobnie jak Biedronki, Auchana czy Leclerc'a..
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Posty w temacie: 4
Gierek i Tusk mieli wpływ na rzeczywistość ,mniej więcej tyle samo czasu. Gierka odcięto od finansowania po 5 latach,a i tak skok cywilizacyjny był ogromny.. Tusk <<przeżarł >>ogromne kwoty i co z tego powstało? Ciekawe jak by wyglądała Polska za pieniądze ,którymi dyspnowal tusk ,w rekach ekipy Gierka? Jak się ma plan ,to coś z tego powstanie ,jak się rządzi doraźnie (jak wszystkie ekipy po Mazowieckim),to wyniki są marne.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 10
Kraj rozkrada się obecnie majestacie prawa
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/wprost-p ... ymie/bs7ey
Niby pisał przemówienia ale za konsultacje kazdego płacił KOLEDZE 19 000ZŁ
Radek - ja też jestem twoim kolegą !!!!
-
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
No proszę , a kilka postów wcześniej ktoś na Gierka narzekał.Grawer.Gift pisze:Kraj rozkrada się obecnie majestacie prawa
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 9
Optymista,MlKl pisze:Jakbyście nie zauważyli, to właśnie zaczyna się rodzić nowa świecka tradycja, publicznie ganiąca owo okradanie państwa w majestacie prawa. Jeszcze nie lecą du** ze stołków, ale nacisk opinii publicznej zrobi swoje.

Taki drobny przykład, polski najsłynniejszy jasnowidz, wiele spraw rozwiązanych oczywiście sporo nie trafionych ale większość nie widzi sukcesów tylko same porażki.

http://krzysztof-jackowski.info/dowody- ... policyjne/