Zaczynam się bać

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

yach35
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 108
Rejestracja: 23 kwie 2008, 09:06
Lokalizacja: polska mekka

#21

Post napisał: yach35 » 12 lis 2012, 08:03

a ja tam sobie co jakiś czas wędzę szyneczki schabik itp
proces prosty konstrukcja również po co się truć :) w międzyczasie piwko:)


yach

Tagi:

Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 6
Posty: 11624
Rejestracja: 17 mar 2009, 08:55
Lokalizacja: Skępe

#22

Post napisał: RomanJ4 » 12 lis 2012, 10:41

I z pewnością w lodówce się nie ześmiardnie nawet po miesiącu. Najwyżej wyschnie na wiór (i wyląduje np w grochówce :razz: )
Myślę, chyba nie bez racji, że duża część problemów zdrowotnych populacji jest wprost efektem nadmiernej ilości chemii w pożywieniu.

Tak więc wypuszczajmy kury na gumno! :mrgreen:
pozdrawiam,
Roman

Awatar użytkownika

clubber84
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1191
Rejestracja: 28 sie 2011, 10:34
Lokalizacja: Zach-Pom

#23

Post napisał: clubber84 » 12 lis 2012, 19:25

Kolego Roman, nie tak szybko z tymi kurami na podwórko... :wink:
Weszły w życie przepisy (unijne - przyp. autora), że jak masz więcej niż 20 niosek, to nazywa się to już hodowlą i musisz je trzymać w specjalnym pomieszczeniu, odgrodzonym od reszty gospodarstwa.

Pozdrawiam


yach35
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 108
Rejestracja: 23 kwie 2008, 09:06
Lokalizacja: polska mekka

#24

Post napisał: yach35 » 11 gru 2012, 08:15

i się dopełniło:)
Załączniki
mięcho.gif
mięcho.gif (95.71 KiB) Przejrzano 371 razy
yach

Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 6
Posty: 11624
Rejestracja: 17 mar 2009, 08:55
Lokalizacja: Skępe

#25

Post napisał: RomanJ4 » 11 gru 2012, 08:38

Hmm... "małmazyje", jak mawiał Pan Zagłoba..
Aż ślinka ucieka. :grin:
pozdrawiam,
Roman

Awatar użytkownika

Piotrjub
Moderator
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1495
Rejestracja: 11 kwie 2005, 13:00
Lokalizacja: Gdansk

#26

Post napisał: Piotrjub » 11 gru 2012, 10:19

:razz: palce lizać jak się patrzy na takie mięcho

Ja niestety na razie jestem na etapie zrobionej wędzarni ale powoli może i będzie takie MIĘCHO :grin:

Obrazek Obrazek


CFA
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1679
Rejestracja: 28 wrz 2009, 11:00
Lokalizacja: Wrocław

#27

Post napisał: CFA » 11 gru 2012, 11:31

Piotrjub pisze:Ja niestety na razie jestem na etapie zrobionej wędzarni ale powoli może i będzie takie MIĘCHO
Złomiarze się tym zajmą ;-)

Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 6
Posty: 11624
Rejestracja: 17 mar 2009, 08:55
Lokalizacja: Skępe

#28

Post napisał: RomanJ4 » 11 gru 2012, 12:31

Pomijając sprzęt, ważne, że wiesz co jesz. Nawet jak uwędzisz w beczce, to i tak 100x lepsze niż "firmowe" z supermarketu. A w lodówce prędzej wyschnie na wiór, niż się ześmiardnie. I to jest ta różnica.
pozdrawiam,
Roman

Awatar użytkownika

clubber84
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1191
Rejestracja: 28 sie 2011, 10:34
Lokalizacja: Zach-Pom

#29

Post napisał: clubber84 » 11 gru 2012, 18:10

@yach podeślij trochę do Poznania kurierem, na święta będzie jak znalazł :mrgreen:
Normalnie już czuję ten zapach świeżej wędzonki...mhmmm... :twisted:

Awatar użytkownika

skrzat
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 887
Rejestracja: 02 maja 2007, 20:55
Lokalizacja: inąd

#30

Post napisał: skrzat » 12 gru 2012, 17:52

Choć nie jestem detektywem, zawsze znajdę budkę z piwem!

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”