Frezarka CNC alu 60x40 na eBayu

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

agrafek
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 6

Post napisał: agrafek » 24 paź 2011, 12:46

Gość prawdopodobnie celowo zaniża żeby mieć lepiej promowany przedmiot. Na to wskazują komentarze.

Tagi:

Autor tematu
jarekk
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 11

Post napisał: jarekk » 24 paź 2011, 12:57

Być może. Ale jak zrezygnowałem to zaproponował dość korzystną opcję ( stosunkowo niewielką dopłatę) Czekam na odpowiedź, bo suma mi się nie do końca zgadza:

Dear jaroslaw_karwik,

Sorry for the shipping cost problem. We know it is our fault.
And I should tell you why listing can not display the right shipping cost. It is due to the eBay system defect. When we list the item, eBay listing format can only make the four different shipping costs to all over the world. But you know the EMS and DHL have about 10 different shipping cost rate to all over the world. So you know we can not make all the countries shipping cost to be right. Then we can only make some main shipping country like USA, UK, AU, CA, DE, FR and some other country to be right. All the other countries customer should contact us for the shipping cost and shipping method before buy the item.
It is due to eBay system defect. And also we know it is our fault that we can not describe the exact shipping cost.
Friend, now we can cut our profit to do this business.
If you want to send the item through EMS, then we can pay for 12USD of extra 237USD shipping cost. Can you please pay for 17USD of extra 225USD shipping cost?
could you please reply us as soon as possible? then we will send the paypal invoice to you and then you can pay for it. Then we will send the item to you within 1 day.
Certainly, friend, if you do not want to buy it now. Please reply us, and then we will refund you FULL money immediately.

Sorry and sorry again for this shipping cost problem.

- love-happyshopping

oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4

Post napisał: oprawcafotografii » 24 paź 2011, 13:57

Dobrze rozumiem, ze finalnie mialbys zaplacic 930 + okolo 260USD?

Jestes pewien, ze wszreciono jest w komplecie? DLa mnie z opisu
rowniez dobrze moze wynikac, ze jest opcjonalne...

q

agrafek

Post napisał: agrafek » 24 paź 2011, 14:02

jarekk pisze:If you want to send the item through EMS, then we can pay for 12USD of extra 237USD shipping cost.
Z tego zdania by wynikało że musisz dopłacić 237 dolarów z czego oni wyłożą 12 dolarów. Jesteś pewien że 225 dolarów dopłaty jest korzystne ? ;) Chociaż ten ich angielski trochę mnie załamuje bo z tego zdania :
jarekk pisze:Can you please pay for 17USD of extra 225USD shipping cost?
Wynika znów że masz do dopłaty tylko 17 dolarów z 225 :mrgreen: Mój angielski jest trochę zardzewiały ale chyba nie aż tak.

Co do cennika to ebay ma cennik podzielony na strefy dokładnie w ten sam sposób co cenniki kurierów, osobny USA, Ameryka Północna, Europa, Afryka etc. Nawet Poczta Polska dla zagranicznych przesyłek ma taki podział. No chyba że tak słabo wyedukowany że nie potrafi cennika ustawić, ale w aukcji nie ma ani jednej wzmianki na temat nie działającego cennika przesyłek.

Autor tematu
jarekk
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: jarekk » 24 paź 2011, 14:05

Co do ostatecznej ceny wciąż czekam na odpowiedź - ale mam nadzieję że to jest tak jak kolega mówi.

A co do listy - według aukcji:

Item Units and Pictures (what you see what you get)

1× Engraving machine

1× Control box

1× Parallel cable

1× Power cable(we also stock USA.UK.EU.AU.plugs.)

1× Tool box and tools

3× Axis motors

1× 1.5KW inverter

2× Connect wires

Tu faktycznie nie ma wrzeciona - ale potem w opisie samej maszyny:

Technical Parameters

6040 triaxial engraving machine part parameters:

Spindle motor: 0.8KW VFD spindle ,NEW

[ Dodano: 2011-10-24, 14:08 ]
agrafek pisze:Wynika znów że masz do dopłaty tylko 17 dolarów z 225 :mrgreen: Mój angielski jest trochę zardzewiały ale chyba nie aż tak.

Co do cennika to ebay ma cennik podzielony na strefy dokładnie w ten sam sposób co cenniki kurierów, osobny USA, Ameryka Północna, Europa, Afryka etc. Nawet Poczta Polska dla zagranicznych przesyłek ma taki podział. No chyba że tak słabo wyedukowany że nie potrafi cennika ustawić, ale w aukcji nie ma ani jednej wzmianki na temat nie działającego cennika przesyłek.

No ja też czekam żeby zobaczyć jak tam z naszym angielskim :mrgreen: - mój nie zardzewiał i nie do końca mam pojęcie co człowiek miał na myśli. Napisałem mu że chętnie dopłacę 17$. I czekam na odpowiedź :lol:

[ Dodano: 2011-10-24, 14:10 ]
Generalnie Chińczyk ma problem - no bo jak mi zwróci kasę to traci prawie 10% z 1170$ ( prowizja transgraniczna Paypal w dwie strony ).

agrafek

Post napisał: agrafek » 24 paź 2011, 14:10

Co do wrzeciona nie musisz się martwić, na początku aukcji jest "Updated New CNC 6040 Router Engraver/Engraving Drilling and Milling Machine With VFD spindle and the matching inverter "

oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: oprawcafotografii » 24 paź 2011, 14:39

Mozesz napisac wujkowi Czangowi, ze wiecej kolegow z Bolandy byc zainteresowanymi,
wiec jak bedzie mily i wymysli dobry prajs to bedzie dil ;)

q

Autor tematu
jarekk
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: jarekk » 25 paź 2011, 08:38

Eee - wujek Chang , ( choć według zdjęcia i nicku to raczej ciocia Chang ) napisała

Dear jaroslaw_karwik,

friend,i am so sorry ythat i have made a mistake in last email,i mean we can pay for 12USD of extra 237USD shipping cost. Can you please pay for 225USD of extra 237USD shipping cost,really sorry for this problem,
can you pay 225usd for this item?
wating for your early reply

Coś nie umieją liczyć i chyba uzywają automatycznego translatora :-(

[ Dodano: 2011-10-25, 08:49 ]
Eech, to wciąż wydaje się rozsądną sumą, ale się zraziłem i zrezygnowałem z transakcji.

[ Dodano: 2011-10-25, 11:00 ]
Kolejna próbka chińskiego humoru:

Dear jaroslaw_karwik,

friend,please see the price again on our website,the list man who responsible for make the price has made a big mistake,the total price of this item is 1939usd+237usd,you can see the price now on the website,reallysorry for this problem
friend,now we have two choices:
1.1.We can refund you full money. In this way, you do not lose any money. We pay for the entire fee for transaction and leave you positive feedback.and also for our mistake ,we will Also send you the 7 USD to your paypal account because we know we waste you invaluable time and we feel very and very sorry for this transaction. It means that we not only refund you FULL money, but also send you the 7USD more money to your paypal account because we feel very and very sorry for this shipping cost problem.
2.You should add1006$ cost for this item to our paypal account([email protected]). Once receive added shipping cost, we will send you item within 8 Hours through EXPRESS MAIL SERVICE. And also the tracking number will send to your email
Hope we can have the chance to service you. We will do our best to give you 100% satisfaction.
From now on, all your questions will be replied within 1 hour during working time and 8 hours out of working time before all other customers.
reall sorry for this problem. if you agree we can refund you full money.
wating for your early reply

agrafek

Post napisał: agrafek » 25 paź 2011, 11:49

Ciocia Chang jest modelką skopiowaną ze znanego serwisu DeviantArt :mrgreen:

A aukcja do zgłoszenia za zawyżanie kosztów przesyłki. Nie łam się jeszcze będziesz miał ładne CNC :mrgreen:

oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: oprawcafotografii » 25 paź 2011, 11:49

Czyli mowiac krotko - omijac z daleka.

q

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”