Samochód

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

Autor tematu
HIHI18
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 1

Samochód

Post napisał: HIHI18 » 20 sie 2015, 19:26

Witam,

Dziś taki luźny temat. :) Potrzebuję zmienić moją "Submarynkę"(nazwa wywodzi się od subaru, bo ludzie mylą :D hehe) Hyundai Accent 2000, 1.3 benz+gaz z całymi 75KM...
na coś większego niezawodnego,
taniego w eksploatacji,
dobrze by było jakby się nie psuł, a jak już się zepsuje to aby części były tanie :P
z silnikiem benzynowym+gaz, ewentualnie aby był dobrym silnikiem benzynowym który chętnie będzie współpracował z gazem :) raczej diesel odpada bo za często dużych tras raczej robić nie będę, a na miasto uważam, że benzyna+gaz lepiej się opłaca(chyba, że mnie ktoś przekona, że jest inaczej)
cena najlepiej jak się zamknę w 20.000, ewentualnie + 2/3 tyś.
rocznik to tak myślałem minimum 2006
no i minimum te 100KM, 120KM :)
myślałem o jakimś kombi ale kobieta... też nim będzie jeździć :) a to dla niej już trochę za "długi" :D
No i teraz punkt na który wcześniej nie zwracałem za bardzo uwagi - bagażnik... ma mi się urodzić pierwsza pociecha więc wózek będzie trzeba tam wozić i jakiś wyjazd na weekend to zawsze pewnie będzie trzeba więcej załadować(tak bynajmniej kobieta mówi).

Cały czas myślałem, że kupię dodge caliber 1.8, 150KM,(silnik benzynowy bo naczytałem się, że diesel ma tam wstawiony trefny 2L silnik VW) no ale niestety on ma mały bagażnik :( dlatego teraz myślę może nad dodge avenger ten sam silnik co caliber ale ma większy bagażnik...

Czym wy jeździcie i co polecacie z własnego doświadczenia??

"Kto nigdy nie miał kolizji na maszynie, niech pierwszy rzuci frezem"

Tagi:

Wróć do „Na luzie”