niedawno zakupiłem ploter MAXTECH JK-01351, który ma służyć mi do wycinania naklejek z folii samoprzylepnej. Wszytko fajnie, maszyna mimo że Made in China wygląda całkiem solidnie a i wykonanie nie budzi zastrzeżeń. Mam jednak mały problem otóż zauważyłem że podczas wycinania prostych skośnych linii np. 30 stopni na brzegach wycinanej folii występują mini falowania, nóż nie idzie idealnie prosto tylko tak jakby się trząsł.
Przy cięciu pionowych lub poziomych linii a także okręgów wszystko jest w porządku, kąt 45 stopni przy wycinaniu testowych kwadratów też wychodzi dobrze ale każdy inny oprócz niego jest pofalowany. Efekt ten można zmniejszyć (całkowicie zniwelować się nie da) tylko poprzez zmniejszanie prędkości cięcia do poziomu poniżej 100mm/s im szybciej tym fale mają większą amplitudę i bardzo źle to wygląda gdy np. wycinam jakiś tekst napisany kursywą.
Próbowałem już zlikwidować wszelkie luzy w głowicy/oprawce, podokręcałem wszystkie śrubeczki itp. i niestety nic to nie dało. Luzu na nożu nie jestem w stanie wyczuć.
Czy któryś z Panów fachmanów jest w stanie podpowiedzieć mi co może być tego przyczyną? Cięcie naklejek przy minimalnej prędkości jest koszmarem

Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam, Tomek