plotery tnące
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
witam. jestem nowy nieoczekiwanie znalazłem tą stronke i zaciekawiło mnie twoje plotery tnące na foli samoprzylepnej itp.. pytanko czy on tnie tylko arkusze czy też z rolki i jakie są koszta takiego ploterka wraz z oprogramowaniem. jeżeli możesz to przeslij mi bliższe info na meila : [email protected]
z powazankiem
dragon7003
z powazankiem
dragon7003
DRAGON7003
Tagi:
-
- Posty w temacie: 1
-
- Posty w temacie: 2
ploter tnacy do szablonow krawieckich
Witam,
proszę pomóżcie wybrac odpowiedni ploter.
prowadze firme odzieżową, produkcyjną. zakupiłem niedawno program do przygotowywania szablonow krawieckich. dla tych co nie wiedzą co to szablon to chodzi o farme z tektury na podstawie której wycina sie elementy materiału a poźniej zszywa.
zakupiony program tworzy te szablony a nastepnie trezba je wyciąć.. i tu wchodzi ploter
najlepiej jakby od razu wycinał tekturę ale z tego co się dowiadywałem to chyba będę musiał zrobic to na dwa razy, tzn najpierw narysowac ta formę a potem wyciąć ręcznie.
od razu zaznacze, że typowy ploter tnący co radziłby sobie z tektura raczej mnie nie interesuje bo nie moge pozbawić się funkcji rysowania (inne potrzeba) i myśle o rysunkach 1500mm szrokośc na 3000mm długość..
znajomy polecił mi ploter LYNX-1650EX. cena ok i jakośc wydaje sie dobra niestety nie mają go "na stanie" a ja nie bardzo moge czekać
czy ktoś może mi coś polecić z podobnymi parametrami i ceną?
pozdrawiam
proszę pomóżcie wybrac odpowiedni ploter.
prowadze firme odzieżową, produkcyjną. zakupiłem niedawno program do przygotowywania szablonow krawieckich. dla tych co nie wiedzą co to szablon to chodzi o farme z tektury na podstawie której wycina sie elementy materiału a poźniej zszywa.
zakupiony program tworzy te szablony a nastepnie trezba je wyciąć.. i tu wchodzi ploter
najlepiej jakby od razu wycinał tekturę ale z tego co się dowiadywałem to chyba będę musiał zrobic to na dwa razy, tzn najpierw narysowac ta formę a potem wyciąć ręcznie.
od razu zaznacze, że typowy ploter tnący co radziłby sobie z tektura raczej mnie nie interesuje bo nie moge pozbawić się funkcji rysowania (inne potrzeba) i myśle o rysunkach 1500mm szrokośc na 3000mm długość..
znajomy polecił mi ploter LYNX-1650EX. cena ok i jakośc wydaje sie dobra niestety nie mają go "na stanie" a ja nie bardzo moge czekać
czy ktoś może mi coś polecić z podobnymi parametrami i ceną?
pozdrawiam
-
- Posty w temacie: 2
Witam,
dziękuję za odpowiedź. filmik GALERNIK 1040 widziałem i wygląda to wszystko fajnie ale:
- jak pisałem chyba potrzebuje ploter rolkowy bo oprócz wykroi chce rysować układy kroju a wa takim wypadku powierzchnia stołu nie jest wuystarczająca
- ploter tablicowy z założenia jest duzo droższy..jest?
Nie mniej poproszę o oferte na email.
pozdrawiam
dziękuję za odpowiedź. filmik GALERNIK 1040 widziałem i wygląda to wszystko fajnie ale:
- jak pisałem chyba potrzebuje ploter rolkowy bo oprócz wykroi chce rysować układy kroju a wa takim wypadku powierzchnia stołu nie jest wuystarczająca

- ploter tablicowy z założenia jest duzo droższy..jest?
Nie mniej poproszę o oferte na email.
pozdrawiam
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 17
- można zbudować oczywiście ploter o większej powierzchni stołu.
Proszę jednocześnie pamiętać, że w ploterach rolkowych
występuje nieunikniony poślizg materiału,
z tego powodu nie są w stanie zapewnić
wysokiej powtarzalności wymiarów
na długościach powyżej 3m.
Oczywiście, że niestety ploter tablicowy będzie droższy od rolkowego,
dotyczy to szczególnie produkcji chińskich.
Jednak z drugiej strony, plotery tablicowe wykonywane przeze mnie,
są nawet o rząd wielkości tańsze od odpowiedników uznanych firm.
Proszę jednocześnie pamiętać, że w ploterach rolkowych
występuje nieunikniony poślizg materiału,
z tego powodu nie są w stanie zapewnić
wysokiej powtarzalności wymiarów
na długościach powyżej 3m.
Oczywiście, że niestety ploter tablicowy będzie droższy od rolkowego,
dotyczy to szczególnie produkcji chińskich.
Jednak z drugiej strony, plotery tablicowe wykonywane przeze mnie,
są nawet o rząd wielkości tańsze od odpowiedników uznanych firm.