Witam,
poszukuje maszyny do wytłaczania plastiku, chciałbym zacząć małą produkcję pudełek i opakowań.
Przy okazji poszukuje maszyn do cięcia, gięcia, ogólnej obróbki papieru. Również w celu produkcji opakować.
Jestem totalnie zielony, ale uznałem, że to dobry pomysł na biznes. Mam miejsce, trochę pieniędzy na inwestycje i dużo chęci.
Ewentualne porady bardzo mile widziane.
Dziękuję
Wytłaczarka do plastiku - poszukuję maszyny
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
dzięki za odopowiedzi. Okazuje się że na początek chodzi mi o wykrawarkę walcową do robienia kartonów przy pomocy wykrojnika 
coś takiego: http://www.kryma.pl/pl/MW_1500/WYKRAWARKI/FILM/
Znalazłem dwie maszyny do kupienia, stare niemieckie, ale sprawne. Pomyślałem sobie, że na początek kupię taką maszynę za 500 euro, zamiast brać nową za 25k pln. Jak biznes trochę wypali i sam się nauczę o co w tym wszystkim biega, to kupi się coś porządnego.
Nie potrafię powiedzieć która maszyna jest lepsza, może potraficie mi coś doradzić.
1. maszyna to Diamant 650, rocznik 1976,
szerokość walca 60 cm
KW 1,5
Volt 380
A 3,6
Hz 50
długość: 260 cm
Szerokość: 90 cm
wysokość: 102 cm

---------------------------------------------------
2. maszyna Firma Illig
szerokość walca 0,90 cm
wymiary 1,30 m x 2,70 m
380 Volt
też ma około 30-35 lat
obie są sprawne.

Co możecie tutaj poradzić? Wiem, że jestem żółtodziobem i dla specjalistów może to wszystko się wydawać śmieszne, no ale cóż

coś takiego: http://www.kryma.pl/pl/MW_1500/WYKRAWARKI/FILM/
Znalazłem dwie maszyny do kupienia, stare niemieckie, ale sprawne. Pomyślałem sobie, że na początek kupię taką maszynę za 500 euro, zamiast brać nową za 25k pln. Jak biznes trochę wypali i sam się nauczę o co w tym wszystkim biega, to kupi się coś porządnego.
Nie potrafię powiedzieć która maszyna jest lepsza, może potraficie mi coś doradzić.
1. maszyna to Diamant 650, rocznik 1976,
szerokość walca 60 cm
KW 1,5
Volt 380
A 3,6
Hz 50
długość: 260 cm
Szerokość: 90 cm
wysokość: 102 cm
---------------------------------------------------
2. maszyna Firma Illig
szerokość walca 0,90 cm
wymiary 1,30 m x 2,70 m
380 Volt
też ma około 30-35 lat
obie są sprawne.

Co możecie tutaj poradzić? Wiem, że jestem żółtodziobem i dla specjalistów może to wszystko się wydawać śmieszne, no ale cóż