Wykonanie emblematu w Grill VW Golf

Problemy i ich rozwiązania przy obróbce tworzyw sztucznych ręcznej jak i za pomocą CNC

Autor tematu
marianmk2
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

Wykonanie emblematu w Grill VW Golf

Post napisał: marianmk2 » 06 wrz 2012, 21:35

Witam :)

Jako że lubie nietypowe smaczki w moim samochodzie, wymyśliłem sobie żeby zrobić emblemat w Grill adekwatny do silnika pod maską ;) Oczywiście wszystko na wzór oryginału.

Generalnie chodzi mi o coś takiego, emblemat z lewej strony jest oryginalny, z racji że moje umiejętności przeróbki/projektowania są ograniczone jedynie do painta :mrgreen: przerobiłem troszeczke emblemat, żeby zobrazować co chciałbym uzyskać ;)
Emblemat z lewej strony jest to oryginał, z prawej po mojej przeróbce, po prostu chciałbym aby ktoś spróbował ogarnąć temat frezowania całego emblematu, jednak ze zmianą dolnej części.Zależy mi jednak na w miare oryginalnej czcionce napisu ;)

Chciałbym wykonać jedną, dwie sztuki, tak, żeby mieć coś, czego nigdzie na zlotach nikt nie ujrzy na każdym aucie, tylko na moim :twisted:

Materiał z jakiego wykonany jest emblemat to jakiś zwykły plastik, w sumie nie mam jakiś wymagań co do materiału, znaczek nie musi mieć zaczepów, ogarne sobie to na własną ręke ;)

Co do wymiarów, całkowity wymiar znaczka to : szerokość w najszerszym miejscu : 11.7cm, wysokość 7,5cm, grubość to 5mm.

Projektu żadnego nie posiadam;/

Mógłbym chętnemu do wykonania wysłać taki emblemat do ściągnięcia wymiarów ;)
Ostatnio zmieniony 03 sty 2013, 19:31 przez marianmk2, łącznie zmieniany 1 raz.

Tagi:

Awatar użytkownika

tomolc
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Kontakt:

Post napisał: tomolc » 08 wrz 2012, 12:59

Może być taki :wink:

ObrazekObrazek

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Obróbka tworzyw sztucznych”