Witam,
piszę ponieważ chciałbym zlecić wykonanie osi Z z tworzywa sztucznego, pleksi, PCV lub jakiegokolwiek innego.
Chciałbym prosić o polecenie mi firmy, która mogłaby wykonać elementy z tworzywa do grubości ~40mm oraz z możliwością nawierceń pod łożyska.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Mój e-mail: [email protected]
Dziękuję i pozdrawiam.
Oś Z, wykonanie, polecenie?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Zanim ktoś poda interesujace Cię informacje mam pytanie- dlaczego właściwie (jeżeli to nie tajemnica) chcesz mieć oś z właśnie z tworzywa? Ja zrobiłem co prawda całą konstrukcję z żywicy ale to był wybór podyktowany brakiem możliwosci poważniejszej obróbki mechanicznej i względami ekonomicznymi. Inaczej mówiąc tak mogłem wykonać wszystko samodzielnie. Ty natomiast chcesz zlecić wykonanie więc i tak zapłacisz podobnie, z czego by ta oś nie powstała.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Tworzywo jest łatwiejsze w obróbce, w przypadku błędu (w moich warunkach) w prostszy sposób można coś poprawić. Nie obojętnie również odnoszę się do ceny. Nie zajmuję się produkcją maszyn CNC, a wykonanie pojedynczego modelu nie musi zaraz kosztować dużo ani nie muszą to być, najlepsze ani najdroższe materiały.
Ponawiam zapytanie.
Ponawiam zapytanie.