Witam
Widzę kolegę "jurek56" poleca program CIMCO edit V5 , pisałem wcześniej kilka razy o tym programie ale marny odzew a naprawdę jest warty uwagi zwłaszcza dla użytkowników takiego sterowania jak Heidenhain
Osobiście pisałem do wszystkich maszyny jakie mamy w firmie makra ułatwiające pisanie i zmniejszające możliwość pomyłki.
Polecam program osobą, które nie pracują dużo na systemach CAD/CAM a zależy im na tym aby to pisanie z „ręki „ sobie ułatwić i znormalizować
... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje ---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281
Witam
SZUKAM szukam wszelkich informacji na temat symulatora CIMCO tzn jak sprawdzic poprawnosc napisanego programu itd jak to wszystko poustawiac aby mozna było obejrzec grafikę na ekranie
witam ja też mam ten program i szukam informacji jak się nim posługiwać a może jest spolszczenie? jeżeli ktoś z was posiada jakąś instrukcję to będę bardzo wdzięczny za udostępnienie jej. Ja w pracy używam PCIN i daje on radę na Famuc-u ale chciałbym spróbować jakiegoś innego a czytałem że cimco edit jest ok. Pozdrawiam napiszcie co można nim robić, Czarek
czy jest jakieś spolszczenie do tego programu lub plik *.lng? Mam owy programik ale niestety nie ma w nim polskiego języka.
P.S. Posiadam wersje cimco edit v5