CNCsimulator
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
CNCsimulator
Witam
Skąd ściągnąć ustawienia dla maszyny - menu:"Load machine settings"?
Oraz jak aktywować funkcję: "Load tools" i "Save tools"? Mam je nie aktywne.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Robert
Skąd ściągnąć ustawienia dla maszyny - menu:"Load machine settings"?
Oraz jak aktywować funkcję: "Load tools" i "Save tools"? Mam je nie aktywne.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Robert
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Re:
Cześć, skoro jest już temat o tym symulatorze, to nie będę zakładał nowego, tylko się podepnę. Jestem zupełnie zielony, dopiero zacząłem kurs programowania CNC. Ściągnąłem sobie właśnie MicroTech cncsimulator i szukam do niego jakiegoś opisu, jak ustawić materiał, jego dane np. długość, średnicę itd. Może ktoś ma jakiś opis tego programu, fajnie by było jeszcze po polsku. Jeżeli tak, prosiłbym o info na gg 2949954, albo [email protected] . Niestety google mi niewiele powiedziały, ale jeszcze poszukam.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2007-04-19, 09:57 ]
A może ktoś wie, gdzie znajdę pełną wersję mts cnc? Zacząłem kurs, nie mam żadnego programu, ściągnąłem wersję demo, ale tam chyba nie ma połowy funkcji. Będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2007-04-21, 16:24 ]
Czy naprawdę nikt nie posiada jakiegoś fajnego symulatora? Przekopałem google wszerz i wzdłuż i nic
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2007-04-19, 09:57 ]
A może ktoś wie, gdzie znajdę pełną wersję mts cnc? Zacząłem kurs, nie mam żadnego programu, ściągnąłem wersję demo, ale tam chyba nie ma połowy funkcji. Będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2007-04-21, 16:24 ]
Czy naprawdę nikt nie posiada jakiegoś fajnego symulatora? Przekopałem google wszerz i wzdłuż i nic

Jacek
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 2
cześć, mam cnc simulator na tokarke jeszcze go nie przetestowalem, mam pytanie czy ktos ma cnc simulator na frezarke
Dodano: 2007-07-16, 14:01
jdwind- jak chcesz to Ci wyśle cnc simulator na tokarke jeszcze go nie testowalem ale z przykladów co tam są to na początek wystarczy, mozesz sobie dobrac średnicę i długość obrabianego materiału
Dodano: 2007-07-16, 14:01
jdwind- jak chcesz to Ci wyśle cnc simulator na tokarke jeszcze go nie testowalem ale z przykladów co tam są to na początek wystarczy, mozesz sobie dobrac średnicę i długość obrabianego materiału
pako81
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 2
witam wszystkich, dell jutro ci wysle na maila ten program mało zajmuje więc sie zmieści, teraz go nie mam przy sobie pozdrawiam
Dodano: 2007-07-17, 08:46
podaj maila
Dodano: 2007-07-18, 12:15
Witam dell, nie wiem jak to umieścić bo mało do tej pory siedziałem na forum ale daję Ci namiary skąd ja to ściągnołem: na naszym forum oto ścieżka Download/Upload----Software--------Nc Symulator------chaos---pobierz, jak bys dał maila to bym ci wysłał pozdrawiam. DZięki za WinNc super jest
Dodano: 2007-07-17, 08:46
podaj maila
Dodano: 2007-07-18, 12:15
Witam dell, nie wiem jak to umieścić bo mało do tej pory siedziałem na forum ale daję Ci namiary skąd ja to ściągnołem: na naszym forum oto ścieżka Download/Upload----Software--------Nc Symulator------chaos---pobierz, jak bys dał maila to bym ci wysłał pozdrawiam. DZięki za WinNc super jest
pako81
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
A co kolega by sobie życzył do jakiego sterowania lub kodujdwind pisze:Czy naprawdę nikt nie posiada jakiegoś fajnego symulatora? Przekopałem google wszerz i wzdłuż i nic
... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje
---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281

Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281
-
- Znawca tematu (min. 80)
ja poszukuje symulatora do 802d na frezarke moze ktos takowy posiada?? jesli tak to prosze o jakis kontakt na gg 5085567 lub [email protected]
podobno sinutrain mozna do tego sterowania zastosowac aler nie moge go nigdzie na necie znalezc
a moze jakims cudem ktos mial doswiadczenie z maszyna produkcji chinskiej VMC 0850??
pozdrawiam serdecznie
podobno sinutrain mozna do tego sterowania zastosowac aler nie moge go nigdzie na necie znalezc
a moze jakims cudem ktos mial doswiadczenie z maszyna produkcji chinskiej VMC 0850??
pozdrawiam serdecznie
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Kontakt:
Witam mam kilka dobrych i sprawdzonych symulatorow CNC i nie tylko:
CIMCO.Software.Suite.v5.50.15
Vericut 7.0
Nanjing Swansoft CNC Simulator 6.31
Symulator Gefanuc
Simulator CNC WinUnisoft-v13
Sinumerik 840D