poszukuje dxf
półka
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Re: poszukuje dxf
Projektu nie posiadam , ale do ogarnięcia .
Ja co prawda dopiero raczkuje, ale ja bym to rozwiązał tak. 4 środkowe są takie same te po bokach na krzyż też , wydają się półki być trójkąta mi roznoramiennymi.
Wzory sa więc podstawa do wyliczenia
Jeśli chodzi o luki ja bym do tego podszedł lopatologicznie, listewka na stałe pozioma
Punkt w połowie listewki oddalona na tyle i wbita do narysowania na kartonie pożądanego łuku który później będzie wystawał od ścian.
Czyli od wbitego np gwoździa sznurek i na końcu przywiązany ołówek lub flamaster
Już będziesz miał te 4 , reszta to poprostu ścięty
Powstały szablon od dołu o odpowiednią odległość, do ogarnięcia na kartonach , i po prostu przenieść to na dxf
Jak już ogarnę jakiś program spróbuję coś takiego zrobić ale na pewno nie teraz
Już teraz wiem do czego przydało by mi się przypomnienie całek tam sie wyliczalo wszystkie pola . Chyba że byś znalazł coś szybciej daj znać
pomysł świetny.
Ja co prawda dopiero raczkuje, ale ja bym to rozwiązał tak. 4 środkowe są takie same te po bokach na krzyż też , wydają się półki być trójkąta mi roznoramiennymi.
Wzory sa więc podstawa do wyliczenia
Jeśli chodzi o luki ja bym do tego podszedł lopatologicznie, listewka na stałe pozioma
Punkt w połowie listewki oddalona na tyle i wbita do narysowania na kartonie pożądanego łuku który później będzie wystawał od ścian.
Czyli od wbitego np gwoździa sznurek i na końcu przywiązany ołówek lub flamaster
Już będziesz miał te 4 , reszta to poprostu ścięty
Powstały szablon od dołu o odpowiednią odległość, do ogarnięcia na kartonach , i po prostu przenieść to na dxf

Jak już ogarnę jakiś program spróbuję coś takiego zrobić ale na pewno nie teraz

Już teraz wiem do czego przydało by mi się przypomnienie całek tam sie wyliczalo wszystkie pola . Chyba że byś znalazł coś szybciej daj znać

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Re: poszukuje dxf
witam. dzięki za pomoc. rozwiązałem temat polki wrzucam gotowy projekt możne się komuś przyda.
- Załączniki
-
- półka.rar
- (11.36 KiB) Pobrany 103 razy