Witam,
Uprzejmie proszę o pomoc w opracowaniu procesu technologicznego dla koła zębatego odlewanego o średnicy 1.000 mm, liczba zębów: 127.
Rysunek w załączniku.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Proces technologiczny dla koła zębatego odlewanego
Prośba o pomoc w opracowaniu procesu technologicznego
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: Proces technologiczny dla koła zębatego odlewanego
Prosisz o pomoc, to pokaż, co zrobiłeś, w którym momencie napotkałeś na wątpliwości i trudności. Pomoc na pewno znajdziesz na tym forum. Ale skonkretyzuj, na czym ta pomoc ma polegać? Gdzie tej pomocy potrzebujesz? Literatura? Sposób alternatywnych metod obróbki?
Chyba nie oczekujesz, że koledzy z forum zrobią projekt, odrobią za ciebie lekcje, a ty w tym czasie pójdziesz sobie na piwo?
Chyba nie oczekujesz, że koledzy z forum zrobią projekt, odrobią za ciebie lekcje, a ty w tym czasie pójdziesz sobie na piwo?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
1. Wcale nie pójdę sobie na piwo, tylko będę uczył się do zbliżającej się sesji.jasiu... pisze: ↑25 sie 2018, 13:11Prosisz o pomoc, to pokaż, co zrobiłeś, w którym momencie napotkałeś na wątpliwości i trudności. Pomoc na pewno znajdziesz na tym forum. Ale skonkretyzuj, na czym ta pomoc ma polegać? Gdzie tej pomocy potrzebujesz? Literatura? Sposób alternatywnych metod obróbki?
2. Utknąłem na samym początku. Kompletnie nie wiem jak się za to zabrać z uwagi na fakt, iż z natury jestem humanistą.
P.S.
W następnej odpowiedzi proszę o konkrety.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
No właśnie w tym dokładnie ludzie tu na forum chcą pomagać. Żebyś zrozumiał, jak się wykonuje proces technologiczny. Żebyś odkrył w sobie, że wcale nie jesteś humanistą, tylko masz zdolności techniczne, które na razie są nieco uśpione.
Konkret - a proszę bardzo: Tu masz proces koła zębatego. http://staff.uz.zgora.pl/gmaniars/Pliki ... giczny.pdf Przeczytaj ze zrozumieniem. Spytaj o rzeczy, których nie rozumiesz i dopasuj do swojej pracy.
Tylko jedenaście stron. Oczywiście, że to jest inne koło. A od czego zacząć? Gdybyś uważał na wykładzie, to byś wiedział (konkret), że od określenia, czy tych kół potrzebujesz piętnaście, a może piętnaście tysięcy. A może tylko jedno będziesz robił? No właśnie, to musisz wiedzieć, żeby projektowanie procesu technologicznego zacząć, a tego nie podajesz. czemu?
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Mi osobiście bardzo pomógł podręcznik Felda - Podstawy projektowania procesów