Nacinanie Gwintu a mała szuflada
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Nacinanie Gwintu a mała szuflada
Witam panowie, proszę o poradę mam do nagwintowania 4 rury grubościenne gwint będzie po zewnętrznej części na fi 65 i długi z 15mm i teraz tak nie ma wcięcia by nóż swobodnie wyjechał, będę to robił prawe lewe obroty i odskakiwał nożem, dobrze kombinuje? Proszę mi jeszcze wyjaśnić nóż ustawiam na wzornik który przykładam do obrabianego materiału, mała szuflada ustawiana równolegle do obrabianego materiału? i co przejazd dodaje z 5 setek by nóż skrawał tylko jedną stroną?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Re: Nacinanie Gwintu a mała szuflada
Sanki ("mała szuflada") ustaw pod kątem około 55-60 ° , skalę na poprzecznym po dotknięciu nożem detalu ustaw na 0 będzie łatwiej ustawiać po odskoku, nie trzeba pamiętać poprzedniej wartości, dojeżdżaj tylko sankami.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Było kilka tematów o nacinaniu gwintów. Poszukaj na forum. Podaję link do jednego z nich:
gwinty-t32777.html
Z przestawieniem sanek na połowę kąta gwintu byłoby najlepiej. Możesz też robić tak jak piszesz tzn. dodając te ok. 5 setek, ale ostatnie przejścia to już bez dodawania.
gwinty-t32777.html
Z przestawieniem sanek na połowę kąta gwintu byłoby najlepiej. Możesz też robić tak jak piszesz tzn. dodając te ok. 5 setek, ale ostatnie przejścia to już bez dodawania.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Tak jest kilka tematów ale ja tam info o małej szufladzie nie znalazłem, będę robił próbę zostało 5 cm rury to najpierw sprawdzę Dziękuje Panowie
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Jak to nie ma

gwinty-t32777-10.html
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Mówimy o tym samym, tylko...
Na skali sanek do gwintowania dla metrycznych ustawiam około 60 ° a dokładnie 59 ° ,czyli 30 ° od osi prostopadłej do osi wrzeciona.

Gwinty mi wychodzą dobrze: