Gwint wewnętrzny M8, PTW
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Gwint wewnętrzny M8, PTW
witam, mam problem a właściwie ogromną prośbe do was.
Potrzebuje pomocy w procesie technologicznym wałka a właściwie w przed ostatniej karcie.
mam wytoczyć gwint wewnętrzny M8 na głębokość 15 i prosze o pomoc.
jakie narzędzia i przyrządy do tego będą potrzebne, wszędzie szukałem czegoś na ten temat ale jak kamień w wode..
z góry bardzo dziekuje za podpowiedzi
pozdrawiam
Potrzebuje pomocy w procesie technologicznym wałka a właściwie w przed ostatniej karcie.
mam wytoczyć gwint wewnętrzny M8 na głębokość 15 i prosze o pomoc.
jakie narzędzia i przyrządy do tego będą potrzebne, wszędzie szukałem czegoś na ten temat ale jak kamień w wode..
z góry bardzo dziekuje za podpowiedzi
pozdrawiam
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam
Troszke odswieze ten temat bo nie warto zakładac nowego, a mam bardzo podobne pytanie. A jezeli chce wykonac gwint wewnetrzny M8 na dlugosci 16mm na obrabiarce numerycznej? Bo szukałem w katalogach sandvika i nic nie pasowało bo cizko znalesc oprawke do noża która bedzie miała taka srednice zeby sie tam "zmieścić". z góry dzieki za pomoc
Troszke odswieze ten temat bo nie warto zakładac nowego, a mam bardzo podobne pytanie. A jezeli chce wykonac gwint wewnetrzny M8 na dlugosci 16mm na obrabiarce numerycznej? Bo szukałem w katalogach sandvika i nic nie pasowało bo cizko znalesc oprawke do noża która bedzie miała taka srednice zeby sie tam "zmieścić". z góry dzieki za pomoc
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
... to weź sobie gwintownik lub wygniatak.draggon pisze:Witam

Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Na obrabiarkach numerycznych do M30 wew. (nie jest to reguła) nie stosuje się noży a gwintowniki. Są to bardzo małe średnice i narzędzia też bardzo małe. Najmniejszy gwint jaki nacinałem to M16 czymś takim http://www.sandvik.coromant.com/pl-pl/p ... fault.aspx
ale to było podyktowane problemami maszyny, obecnie nawet 1.1/4 " jest gwintowane maszynowo.
ale to było podyktowane problemami maszyny, obecnie nawet 1.1/4 " jest gwintowane maszynowo.