Branża nie moja, nie znam się na tym ni w ząb ale mam pomysł na innowacyjny produkt, jestem już po wstepnych badaniach rynkowych, próbuję ogarnąć temat od strony produkcyjnej (niekoniecznie by robić samemu - nawet by zlecić chę wiedzieć co mój kontrahent "ma mieć"):
Jakim sprzętem produkuje się złącza ciesielskie np takie jak na obrazku:

Jak to wykonać ? Wiem że można to wyciąc laserem (laser też "nawierci" tj zrobi otwory tak) a potem na giętarkę. Ale czy jest jeszcze inna metoda i jak to wygląda kosztowo w porównaniu do laser&giętarka ?
Jak na takim elemencie nanosi się logo/napis/oznaczenia CE/B ? Wiem że mogę kleić etykietę na każdy element - ale gdybym chciał mieć to "na elemencie" to jak i czym i jakie koszta ?
Jeszcze pytanie o ocynk: wykonują to z blach ocynkowanych ale co z zabezpieczeniem miejsc gięcia/cięcia/nawiertu ? A może idzie to do cynkowni jako element gotowy ?
Jeśli możecie polecić jakieś firmy z rejonu Tychy/Bielsko/Oświęcim to chętnie uzyskam namiary - przez google znalazłem pare w kraju ale widocznie tak obłożone robotą że na zapytanie ofertowe nie mogą odpisać.
Liczę na Waszą pomoc i zabieram się za lekturę forum jak już Was znalazłem

Pozdrawiam