CO KUPIĆ Frezarka 1000x500 do stali, aluminium i tworzyw
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
CO KUPIĆ Frezarka 1000x500 do stali, aluminium i tworzyw
Rozglądam się za zakupem frezarki o powierzchni roboczej około 1000x500x min 200.
Chcę obrabiać głównie aluminium, od czasu do czasu też stal (stal nierdzewna też była by fajna ale nie jest to konieczne)
Na razie wpadły mi w oko takie frezarki:
DFG1075P
BFN-0805
Zastanawiałem się też nad kompletnym centrum obróbczym, ale to już jest zupełnie inny poziom cenowy.
Który z produktów bardziej polecacie, lub może co kupić innego.
Nie znam jeszcze cen kimli, muszę podzwonić koło poniedziałku.
Myślałem o zrobieniu, ale problem polega na tym, że tu kupuję maszynę i ona zarabia kasę, jak coś nie działa to uderzam do producenta.
Chcę obrabiać głównie aluminium, od czasu do czasu też stal (stal nierdzewna też była by fajna ale nie jest to konieczne)
Na razie wpadły mi w oko takie frezarki:
DFG1075P
BFN-0805
Zastanawiałem się też nad kompletnym centrum obróbczym, ale to już jest zupełnie inny poziom cenowy.
Który z produktów bardziej polecacie, lub może co kupić innego.
Nie znam jeszcze cen kimli, muszę podzwonić koło poniedziałku.
Myślałem o zrobieniu, ale problem polega na tym, że tu kupuję maszynę i ona zarabia kasę, jak coś nie działa to uderzam do producenta.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Z tych 2 wybralbym maszyne Kimla, ludzie polecaja, maszyny dzialaja o wiekszych problemach nie slyszalem. Wrzeciono z wymiana narzedzi, magazyn na 6 z tego co widze.
Solidna konstrukcja.
2 maszyna to bardziej ploter z wrzecionem 800W (w podstawowej wersji, bez wymiany narzedzi) Budowa do mnie nie przemawia, raczej do lekkich materialow.
Solidna konstrukcja.
2 maszyna to bardziej ploter z wrzecionem 800W (w podstawowej wersji, bez wymiany narzedzi) Budowa do mnie nie przemawia, raczej do lekkich materialow.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
A te maszynki z góry to nie z forumdance1 pisze:mozna tez zapytac producentow takich maszyn z forum, konstrukcje sprawdzone i ceny na +.
.

Obie to raczej ploterki to lekkiej roboty, podobnie zbudowane. Przewaga Kimli w magazynku ale i cena pewnie sporo wyższa. Do centrum obrobczego to sie nie da porównać , ani ceną ani możliwościami.
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Wyposażenie dodatkowe jakim jest wrzeciono do automatycznej wymiany narzędzia można montować w każdej maszynie - to opcja która zawsze wybiera klient.
Nie ma przewagi jednej maszyny nad drugą z uwagi na zastosowane wrzeciono bo takie wrzeciona można montować do każdej maszynki. Zresztą takie wrzecionko od razu podnosi cenę o kilkadziesiąt tys złotych (20-30 tys zł)
Nie ma przewagi jednej maszyny nad drugą z uwagi na zastosowane wrzeciono bo takie wrzeciona można montować do każdej maszynki. Zresztą takie wrzecionko od razu podnosi cenę o kilkadziesiąt tys złotych (20-30 tys zł)