Lakierowanie proszkowe obudów metalowych
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
Lakierowanie proszkowe obudów metalowych
Czy jest możliwość lakierowania proszkowego elementów metalowych w domu ??
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Jak w szale płyt grzejnych do zabudowy ktoś zapomniał o piekarniku to w domu nie da rady ale myślę że piekarnik w większości domów się znajdzie. Pistolet w wersji proszek trze o teflon i się elektryzuję i coś do osuszania powietrza za kompresorem, teraz trzeba jeszcze uziemić element np. kabelek do kaloryfera. Może się jeszcze przydać "komora" i wyciąg żeby całego domu nie pomalować.
Ja nie maluje nic w domu choć teoretycznie bym mógł, daje do pobliskiego zakładu i małe detale malują mi przy okazji swojej produkcji.
Ja nie maluje nic w domu choć teoretycznie bym mógł, daje do pobliskiego zakładu i małe detale malują mi przy okazji swojej produkcji.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Pistolet elektrostatyczny kosztuje ok 300 zł, tyle że trzeba go sprowadzic z usa. Ja kupiłem dwie sztuki i jeden u nas sprzedałem.
Komora musi byc bo jak prubowałem malowac w pudełku to i tak dużo farby się marnuje.
teraz chyba nawet taniej link do ebaya, z tym że w sklepach wysyłkowych było jeszcze taniej:
http://cgi.ebay.com/COMPLETE-POWDER-COA ... 4aaabcb688
pistolet nie jest rewelacja, ale jak się postaram i równo pokryję to potem po wygrzaniu właśnie w piekarniku powłoka super, próbowałem młotkiem trakowac i we farbie robią się tylko wgnioty
Komora musi byc bo jak prubowałem malowac w pudełku to i tak dużo farby się marnuje.
teraz chyba nawet taniej link do ebaya, z tym że w sklepach wysyłkowych było jeszcze taniej:
http://cgi.ebay.com/COMPLETE-POWDER-COA ... 4aaabcb688
pistolet nie jest rewelacja, ale jak się postaram i równo pokryję to potem po wygrzaniu właśnie w piekarniku powłoka super, próbowałem młotkiem trakowac i we farbie robią się tylko wgnioty