Ochrona antykorozyjna detalu.
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 4
Ochrona antykorozyjna detalu.
Witam.
Będę szlifował rury stalowe pod chromowanie. Wszystko idzie ok, poza jednym, nie mogę sobie poradzić z korozją powierzchniową. Do tej pory szlifowałem rury miedziane, także nie miałem z tym problemu. Potrzebuję przygotować sobie wannę z takim środkiem ok 200l. Po moich próbach dość dobre efekty dało dodanie boraksu, ale nie wiem czy nie będzie mikro wżerów.
Pozdrawiam.
Będę szlifował rury stalowe pod chromowanie. Wszystko idzie ok, poza jednym, nie mogę sobie poradzić z korozją powierzchniową. Do tej pory szlifowałem rury miedziane, także nie miałem z tym problemu. Potrzebuję przygotować sobie wannę z takim środkiem ok 200l. Po moich próbach dość dobre efekty dało dodanie boraksu, ale nie wiem czy nie będzie mikro wżerów.
Pozdrawiam.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Ja używam do mycia preparat Roklin który zabezpiecza czasowo stal, ale popatrz na ofertę może Ci coś podejdzie www.gt85.com.pl
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
wybacz ale zapytam - gdzie Ty to wozisz ?noname79 pisze:Witaj.
To nie może być na bazie oleju, poxniej idzie to pod chromowanie, i całą kąpiel odtłuszczającą bym im zniszczył.
Pozd.
sorry ale galwanizernia obrabia elementy niezależnie od stanu powierzchni - od tego jest
kto ma to zrobić jak nie firma z natury rzeczy przeznaczona do obróbki powierzchni ?
nie ma czegoś takiego jak nadmiar oleju na elementach !
często obrabiałem elementy z automatu tokarskiego
owe elementy aż pływały w oleju !
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 4
Witaj.
ustaliłem dokładniej u źródła, czyli w galwanizerni i może być tłuste, nie ma z tym problemu. To mi coś się chyba pomieszało. Także może być na bazie oleju. Tylko czy da się z tego co zaproponowałeś zrobić kąpiel 200l? 200l oleju to trochę kosztuje. Szukam czegoś relatywnie taniego.
Pozdrawiam.
ustaliłem dokładniej u źródła, czyli w galwanizerni i może być tłuste, nie ma z tym problemu. To mi coś się chyba pomieszało. Także może być na bazie oleju. Tylko czy da się z tego co zaproponowałeś zrobić kąpiel 200l? 200l oleju to trochę kosztuje. Szukam czegoś relatywnie taniego.
Pozdrawiam.