szukam parametry procesu elektropolerowania, jeśli ktoś zna to prosiłbym o podanie.
Dobrze jest to opisane w poradniku galwanotechnika ale nie mam dostępu do tej lektury.
z góry dzieki
Proces elektropolerowania
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic674594.html
Przeczytaj ten topik i daj sobie spokój. W warunkach domowych elektropolerowanie, to właściwie tylko niewielkie wybłyszczenie powierzchni i tą metodą rys nie usuniesz. Lepiej jest w instalacjach przemysłowych (dokładna kontrola prądu, składu kąpieli, temperatury, dobór kształtu elektrod) ale i tu musisz kombinować, by dopasować parametry do detalu.
Przeczytaj ten topik i daj sobie spokój. W warunkach domowych elektropolerowanie, to właściwie tylko niewielkie wybłyszczenie powierzchni i tą metodą rys nie usuniesz. Lepiej jest w instalacjach przemysłowych (dokładna kontrola prądu, składu kąpieli, temperatury, dobór kształtu elektrod) ale i tu musisz kombinować, by dopasować parametry do detalu.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
podstawowymi parametrami jest gęstość prądu, temperatura, czas, roztwór, napięcie.
Te parametry znam. Chodzi mi dokładniej i wydajność prądową i szybkość procesu.
Te dane służą mi bardziej jako informacje, nie będę ich potrzebował do eksperymentów.
Opisane to jest w poradniku którego nie mam. Jeśli ktoś ma tą lekturę to byłbym wdzięczny o wypisanie mi tych parametrów.
Te parametry znam. Chodzi mi dokładniej i wydajność prądową i szybkość procesu.
Te dane służą mi bardziej jako informacje, nie będę ich potrzebował do eksperymentów.
Opisane to jest w poradniku którego nie mam. Jeśli ktoś ma tą lekturę to byłbym wdzięczny o wypisanie mi tych parametrów.