Witam wszystkich!
Usiłuję zrobić projekt procesu technologicznego na uczelnię. Jest to proces produkcji obudowy łożyska z gotowego odlewu żeliwnego. Więc interesuje nas sama obróbka gotowego odlewu. Wypełniłem sobie kartę technologiczną i chciałbym poprosić Was o sprawdzenie, czy może coś dobrze było by zmienić, czy może jest całkiem źle, i czy moglibyście coś w tej kwestii pomóc. Ogólnie z wypełnianiem potem kart instrukcyjnych sobie poradzę, jedynie zależy mi na sprawdzeniu tej mojej kolejności działania.

Założyłem sobie że naddatki na obróbkę to 1mm. A punkt 50- toczenie wykonuję po skręceniu dwóch obudów, ponieważ są symetryczne, a otwory będą miały już wywiercone. Nie wiem tez czym by można je było skręcić tak aby potem dało się to zamocować w uchwycie tokarki.
Mam świadomość że pewnie moje myślenie jest niezbyt dobre, ale jestem bardzo początkujący w temacie, pierwszy raz mam styczność z takim przedmiotem jak inżynieria wytwarzania. Nie mniej jednak przedmiot jest ciekawy i chciałbym się czegoś nauczyć.

Dzięki wielkie za wszelką chęć pomocy.