Witam, przymierzam sie powoli do wzmocnienia ramy pomocniczej zawieszenia w moim samochodzie, niestety trafilem na maly problem. Potrzebuje wspawac w niektore miejsca ramy kawalki blachy ktora je wzmocni, jako ze jest tego sporo a trwa walka o mase trzeba mi te elementy odchudzic. Samo wywiercenie dziur nie zda egzaminu bo za bardzo oslabi material, trzeba je wykonczyc... Tuataj pojawia sie problem, wiem mniej wiecej czego potrzebuje, chce wyoblic/zagniesc krawedzie tylko nie bardzo wiem jak fachowo sie to nazywa oraz jak sie do tego zabrac. Moj pomysl to zrobic jakas koncowke na prase o ksztalcie leja, wywiercic otwory i pozniej zagniesc je czyms takim.
Chodzi mi dokladnie o taki efekt:
Pomocy, jak nazwywa sie fachowo taka operacja, czy uda sie to zrbic w domowych warunkach ew. moze ktos zna jakas firme lub moze polecic jakas firme w Radomiu lub okolicach ktora by to zrobila w rozsadnych pieniadzach. Przedewszystkim zalezy mi na fochowej nazwie takiej operacji, bo przeciez nie bede dzwonil po zakladach i tlumaczyl przez telefon o co dokladnie mi chodzi

Z gory dziekuje za wszelka pomoc.