Witam. Mam pytanie jak bym mógł obrobić około 250sztuk śrub nierdzewnych M12x20. Dokładnie chodzi o to aby zrobić 2 wycięcia w śrubie na środku na krzyż. Szefu mowi że trzeba to ciąć. Bo frez mu pali. Ale wydaje mi się że on ma frezy hss a nie vhm'ki. Mam rację? Może dacie jakiś sposób żeby nie zajechać szlifierk.
Ma to miec szerokość 3mm tak aby drut wchodził drut ma fi3
Sposób na frezowanie
Nacięcie na śrubie nierdzewnej
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Re: Sposób na frezowanie
Jak frez się pali to hss, jak łamie to vhm 
Jeśli dobrze zrozumiałem - chce żebyś to zrobił flexem, z ręki? No cóż - wspólczuję bo będzie paskudna robota ale jeśli nie macie frezarki z poziomym wrzecionem to chyba tak pójdzie najszybciej.
Ps. Zainwestwałbym w jakieś dobre ochronniki słuchu...

Jeśli dobrze zrozumiałem - chce żebyś to zrobił flexem, z ręki? No cóż - wspólczuję bo będzie paskudna robota ale jeśli nie macie frezarki z poziomym wrzecionem to chyba tak pójdzie najszybciej.
Ps. Zainwestwałbym w jakieś dobre ochronniki słuchu...
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Jaka jest wymagana dokładność? Jeśli tylko ma się zmieścić drut, to czas w którym zamontujesz śrubę i ja przefrezujesz fleksem natkniesz 10-20 sztuk.
Stopery do uszu lub słuchawki to chyba standard czy jeszcze nie?
Stopery do uszu lub słuchawki to chyba standard czy jeszcze nie?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Wpisujesz w wyszukiwarce "Statyw stojak do szlifierki kątowej" i takie coś za parę groszy szef ma kupić. Tym bardziej, że i do innych robót się przyda.
Oczywiście, że da się mocować choćby w pryźmie, żeby obracając ten krzyż równo wyszedł. A ograniczniki to już sobie sam wymyśl, żebyś nie musiał z głębokością uważać.
Oczywiście, że da się mocować choćby w pryźmie, żeby obracając ten krzyż równo wyszedł. A ograniczniki to już sobie sam wymyśl, żebyś nie musiał z głębokością uważać.