Podszebuje pomocy w sprawie obróbki blachy stalowej
obróbka stali frezem 1mm-1,5mm
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Podszebuje pomocy w sprawie obróbki blachy stalowej
Dzień dobry proszę o pomóc-rade, obróki blachy stalowej DC04 grubości 2mm o takim kształcie jak na rysunku. chce obrabiać frezem 1mm-1,5mm. frezy wybieram firmy fanar Z=2 do 35 HRC. czy jest sens obróbki frezem o takiej średnicy? frezować chce na wylot różne kształty muszę mieć szerokość frezu 1-1,5 mm. jak długo wytrzymają taki frez? na jaką max głębokości mogę zagłębiać ten frez? czy się przygrzewają? czy ktoś miał podobne doświadczenie? dziękuje za każdą odpowiedz 

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Re: Podszebuje pomocy w sprawie obróbki blachy stalowej
Nie wiem jak z mocowaniem, może to drżeć a jeśli tak będzie to frez długo nie pożyje.
Specjalista z tematyki cięcia nie jestem, ale szedł bym w tą stronę
Pozdr
Specjalista z tematyki cięcia nie jestem, ale szedł bym w tą stronę
Pozdr
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Re: Potrzebuje pomocy w sprawie obróbki blachy stalowej
Maraton pisze: ↑28 maja 2020, 16:57Dzień dobry proszę o pomóc-rade, obróki blachy stalowej DC04 grubości 2mm o takim kształcie jak na rysunku. chce obrabiać frezem 1mm-1,5mm. frezy wybieram firmy fanar Z=2 do 35 HRC. czy jest sens obróbki frezem o takiej średnicy? frezować chce na wylot różne kształty muszę mieć szerokość frezu 1-1,5 mm. jak długo wytrzymają taki frez? na jaką max głębokości mogę zagłębiać ten frez? czy się przygrzewają? czy ktoś miał podobne doświadczenie? dziękuje za każdą odpowiedz![]()