Jak to wykonać? (masywne litery)
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 11
MDFy, szpachle,
... nie nie.. to nie tedy droga ....
To nie ma być logo w osiedlowym sklepie spożywczym tylko w 4* hotelu
CO myślicie o porozycji firmy którą opisałem na poprzedniej stronie? Czy to droga na około czy raczej najlepsza w tym przypadku, czy..???

To nie ma być logo w osiedlowym sklepie spożywczym tylko w 4* hotelu

CO myślicie o porozycji firmy którą opisałem na poprzedniej stronie? Czy to droga na około czy raczej najlepsza w tym przypadku, czy..???
Taki?skoti pisze:Jezeli by to mialo byc malowane to powinienes wziasc pod uwage lakier tzw "kameleon" , sadze ze efekt powinien byc konkretny .

Ostatnio zmieniony 05 wrz 2009, 00:44 przez PXV, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie może być tak źle by nie mogło być lepiej
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Jak już wcześniej proponowałem - blacha nierdzewna. Nic nie będzie wyglądało lepiej.
Żebyś miał ładne wyoblenia - wygnij najpierw "półokrągłe kątowniki" (fajnie brzmi, co
) z blachy nierdzewnej. "Zakręty" pod litery ponacinaj i daj do pospawania TIG-iem. Następnie zaszlifuj i spoleruj całość. Te kątowniki wykonaj tak, by łatwo było "przyheftować" lica liter, wycięte laserem z blachy "drapanej".
Myślę, że taki "scenariusz" byłby OK.
Żebyś miał ładne wyoblenia - wygnij najpierw "półokrągłe kątowniki" (fajnie brzmi, co

Myślę, że taki "scenariusz" byłby OK.
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
A ja myślę,że tego scenariusza a nierdzewki nikt nie obrobi.Owszem-nierdzewka bardzo ładnie wygląda na zaokrągleniach.Ale kto zrobi idealnie płaskie powierzchnie?I połączy je z łukami i zaokrągleniami?Poręcze,kapy,osłony tak ale nie płaskie wielkie powierzchnie.Nie wyszlifujesz tego na płasko-nie znajdziesz takiej maszynki za rozsądną kasę.Obawiasz się Mdf-u i tworzywa-a auta są teraz robione z tworzyw i co-zle wyglądają? Logo ma wyglądać a nie mieć masę...I nie chodzi tu dokładnie o lakier kameleon (choć ten pięknie wygląda) ale o prostotę wykonania liter-loga a to zapewne zrobi dobry lakiernik-nie taki garażowy ale firmowy w komorze lakierniczej.
Przypatrz się proszę poręczom w dobrym hotelom-na ich zakręty-czy naprawdę tego oczekujesz w logo? Nie sądzę...
Przypatrz się proszę poręczom w dobrym hotelom-na ich zakręty-czy naprawdę tego oczekujesz w logo? Nie sądzę...
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 11
Dzięki, za dyskusję i propozycje..
Próbuję uzyskać kontakt do firmy która stworzyła ten oryginał, wtedy byśmy mieli dokładne parametry
PS: Jak uzyskać na frontach rodzaj matu nie przypaminający typowego szczotkowania widzianego dzisiaj na wielu np. sprzętach AGD, a przypominający coś w tym stylu>
typowe szczotkowanie b.popularne ostatnio>

Próbuję uzyskać kontakt do firmy która stworzyła ten oryginał, wtedy byśmy mieli dokładne parametry
PS: Jak uzyskać na frontach rodzaj matu nie przypaminający typowego szczotkowania widzianego dzisiaj na wielu np. sprzętach AGD, a przypominający coś w tym stylu>

typowe szczotkowanie b.popularne ostatnio>

Ostatnio zmieniony 05 wrz 2009, 00:45 przez PXV, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie może być tak źle by nie mogło być lepiej