Stal Sw3S2
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
Jakiś dr z Politechniki Warszawskiej powiedział że ona ma dobre właściwości jak , się ją odpowiednio obrobi cieplnie , chciałbym spróbować
, jak się nie uda kupić to nie będzie Pozdrawiam

https://www.youtube.com/user/manfiks/videos?disable_polymer=true
nie ważne czy ma 20 lat czy 63 lat niech mówi na TY , ale niech drugiego szanuje :)
nie ważne czy ma 20 lat czy 63 lat niech mówi na TY , ale niech drugiego szanuje :)
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 5
Stal Sw3S2
Mam ja w piwnicy, podejrzewam, że koło 100kg.
I chyba jestem jednym z ostatnich źródełek
.
pozdro
I chyba jestem jednym z ostatnich źródełek

pozdro
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 5
SW3S2
Na pewno ten gatunek, ale można to sprawdzić.
A stal jest dość ciekawa:
Zaprojektowana z użyciem równoważnika węgla, o podwyższonej zawartości węgla, oszczędnościowa (mniejszy wymagany stopień przekucia), a co najważniejsze z krzemem (a takich ze świecą szukać). Niestety jako stal szybkotnąca słabo się sprawdzała, natomiast jako stal na zimno ideał...
pozdro
A stal jest dość ciekawa:
Zaprojektowana z użyciem równoważnika węgla, o podwyższonej zawartości węgla, oszczędnościowa (mniejszy wymagany stopień przekucia), a co najważniejsze z krzemem (a takich ze świecą szukać). Niestety jako stal szybkotnąca słabo się sprawdzała, natomiast jako stal na zimno ideał...
pozdro
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Witam
co do tego gatunku to jest gatunek który nie został przyjęty przez rynek
podobnie jak stal SW18 która to znowu była wycofana ze względów politycznych (duża ilość wolframu) teraz jeszcze można ją dostać
Tak jak koledzy wcześniej informowali można ewentualnie znaleść partie zakopane głęboko w magazynach.
Na rynek wyszła tylko kilka dużych wytopów (ok 12Mg) tego materiału i poszły bezpośrednio do dużych zakładów - na rynku nie pokazała się.
Co do porównania gatunków HSS właśnie kończę tabelę którą udostępnię później.
co do tego gatunku to jest gatunek który nie został przyjęty przez rynek
podobnie jak stal SW18 która to znowu była wycofana ze względów politycznych (duża ilość wolframu) teraz jeszcze można ją dostać
Tak jak koledzy wcześniej informowali można ewentualnie znaleść partie zakopane głęboko w magazynach.
Na rynek wyszła tylko kilka dużych wytopów (ok 12Mg) tego materiału i poszły bezpośrednio do dużych zakładów - na rynku nie pokazała się.
Co do porównania gatunków HSS właśnie kończę tabelę którą udostępnię później.