Dzień dobry,
mam nietypowe pytanie:
Czy obróbka elementów cynkowanych ogniowo na tokarce CNC ma jakikolwiek wpływ na maszynę?
Pytam, z racji tego, że nasi tokarze z tokarek konwencjonalnych skarżą się na problemy z usuwaniem wiórów(pyłu, szlamu,...) po obróbce części cynkowanych ogniowo.
Mam na myśli problemy typu: zamulanie prowadnic, zapychanie filtra chłodziwa, itd. czy jest to możliwe, czy też nie będzie miało wpływu albo żaden problem nie występuje?
obróbka detali cynkowanych
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
Re: obróbka detali cynkowanych
I mają słuszną rację!zetor pisze:nasi tokarze z tokarek konwencjonalnych skarżą się na problemy z usuwaniem wiórów(pyłu, szlamu,...) po obróbce części cynkowanych ogniowo.
Mam na myśli problemy typu: zamulanie prowadnic, zapychanie filtra chłodziwa, itd. czy jest to możliwe
Przecież można sprawdzić, wykonać pomiary,obserwacje tego co tokarze sygnalizują.
Tokarze tego nie mówią dla zmyślonych jaj, tylko w trosce o coś (ze swoimi płucami włącznie)!

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Pionowe części obróbki komina powinny mieć wysokość 30 cm i być szczelnie połączone z jego ścianą. Najlepiej, jeśli komin wymuruje się z niewielkim podcięciem, w którym potem ułoży się obróbkę (zwaną wydrą). Poziome (leżące na pokryciu) części obróbki powinny mieć co najmniej 10 cm szerokości od strony okapu i 20 cm od kalenicy (ta krawędź komina jest najbardziej narażona na przecieki).
aislamiento térmico exterior - PozdrawiamOla1kr1a
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
A ten o czym?Pionowe części obróbki komina powinny mieć wysokość 30 cm i być szczelnie połączone z jego ścianą. Najlepiej, jeśli komin wymuruje się z niewielkim podcięciem, w którym potem ułoży się obróbkę (zwaną wydrą). Poziome (leżące na pokryciu) części obróbki powinny mieć co najmniej 10 cm szerokości od strony okapu i 20 cm od kalenicy (ta krawędź komina jest najbardziej narażona na przecieki).