Silniki Sanyo Denki - opinie

Dyskusje na temat silników krokowych i sterowników silników krokowych.

Autor tematu
BartekS
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1

Silniki Sanyo Denki - opinie

Post napisał: BartekS » 15 maja 2013, 01:26

Witam,

przymierzam sie do kupna silnikow krokowych. Na poczatku chcialem kupic chinczyka ze strony http://kelinginc.net/NEMA23Motor.html ale stwierdzilem ze lepiej dolozyc troche i kupic cos lepszego (sanyo denki 103h7823-1760). Czy osoby majace doswiadczenie z silnikami krokowymi moglyby wypowiedzc sie na temat tej marki? Ewentualnie na jakiego producenta powinienm zwrocic uwage.

Szukam czegos o zblizonych parametrach do tego sanyo tj. ~3 Nm, 2,2 mH, ~4A i zeby sie krecil przynajmniej do 1000 obr/min.
Te silniki sanyo kosztuja teraz 73$ - czy ktos zna lepszy zamiennik w tej cenie?

Pozdrawiam
Bartek

Tagi:

gpls
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)

Post napisał: gpls » 07 lip 2013, 07:44

Ja również się przyłączę do pytania: szukam silników krokowych 2 i 3-fazowych bardzo dobrej jakości, nie jakiegoś badziewia, ma tu ktoś namiary na dostawcę ?

Awatar użytkownika

Segitarius
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)

Post napisał: Segitarius » 26 lip 2013, 11:55

W którymś z wątków forum czytałem że sanyo denki mają podszlifowanie na wałku napędowym, schowane troszkę poniżej kołnierza. Osobiście nie sprawdzałem tego, ale wierzę na słowo. Człowiek który się na to żalił wspomniał, że robił ploter na tych silnikach + paski. kiedy dociągał pasek to chrupnęło właśnie na tym podpiłowaniu. Osobiście uważam, że jak to ma być do zabawy to kupować najtańsze. Jak do produkcji i trzepania kasy to nie oszczędzać, bo jak już coś rozkręcisz i nagle produkcja stanie to możesz posiwieć ze złości.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Silniki Krokowe / Sterowniki Silników Krokowych”