http://allegro.pl/silnik-krokowy-2-nm-2 ... 61428.html
zaznaczam ze jestem zielony

bedzie to dzialac?

a dodam bo to pewnie istotne ze konstrukcja stol przesuwny z najprostszymi prowadnicami kulkowymi (projekt edukacyjny)
pozdrawiam
Ja dokładnie tak zrobiłem i już po kilku dniach sterownik miałem w łapkach, w razie problemów zelpr pomaga w wyjaśnieniu istotnych kwestii. Ja z kolei mam problem z jednym z silników od profikj albowiem nie czhce wystartować przu małych prędkościach (charczy, wpada w jakieś dziwne rezonanse) podmieniałem już wyjścia w sterowniku ale problem pozostał (dodam iż inne działają super), także czeka mnie wymiana silnika. Jeżeli chcesz się czegoś nauczyć to zapewniam Cię że wrażeń ci nie zabraknie, ja jestem równie zielony w tej tematyce i pomimo zastosowania zintegrowanego sterownika to nauki jakoś mi nie braknie. Nie wiem czy dobrze odrobiłem lekcje ale im wyższy prąd mają silniki tym lepsze mają przyśpieszenie, dlatego wybrałem dla siebie silniki o możliwie najwyższym prądzie obsługiwanym przez sterownik czyli 3Nm 3A.MlKl pisze:Napisz do zelrpa zapytanie o sterownik na trzy osie - on to produkuje na bieżąco, dowiesz się, na kiedy ci poskłąda - i to chyba będzie najlepsza opcja na początek.